fbpx

Jubileumokkal és elnyújtott szezonnal került naptárba a 2011-es Top Maraton sorozat

Kétezer-tizenegyben hetedik esztendejét kezdi a Top Maraton hegyikerékpárverseny-sorozat. A naptárban idén is négy állomás szerepel, melyek – szeptemberi – végeztével összetettet is hirdetnek a szervezők. A jubileumok és fesztiválok éve lesz 2011. Három verseny a Magyar Kupasorozat részét képezi, egy a magyar bajnokságnak ad otthont.

Top Maraton Mountain Bike sorozat 2011

Top Maraton Mountain Bike sorozat 2011

A 2005-ben indult Top Maraton sorozat idei első – sorrendben 25. – futama Tarnai Csaba főszervezésében – új névadóval – a Specialized Maraton Szilvásvárad. A tizedik alkalommal kiírt maratonra – meg egyben az ország leghosszabb egynapos MTB versenye is – egy nagyszabású, kétnapos outdoor fesztivál keretében, május 29-én kerül sor. A következő állomás a 12. Intersport Duna Maraton, mely szintén többnapos fesztivál alkalmával, július 3-ai dátummal került a versenynaptárba; Visegrádon előző nap tereptriatlon Európa-bajnokságra is sor kerül. A Harangvölgyi András által szervezendő pilisi etap alkalmával egyúttal a maraton szakág magyar bajnokait is díjazzák. A top maratonos fesztiválok az Egeres-völgyi Sport Fesztivállal folytatódnak, melynek fő eseménye az augusztus 7-ei Bükk Maraton lesz, felsőtárkányi központtal. Nagy Ádám és csapata a tizenegyedik maratonjuk kísérőrendezvényei közt, újításként kieséses rendszerű olimpiai krossz viadalt is beilleszt a programok közé.

Top Maraton Mountain Bike sorozat 2011

Top Maraton Mountain Bike sorozat 2011

„A hazai montain bike versenynaptár torlódása miatt az idei Mátra Maratont az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, szeptember 11-én szeretnénk megrendezni. Azt gondoljuk, hogy ezzel egyrészt meg tudjuk nyújtani a maraton szezont, másrészt az iskola beindulása után könnyebben és többen tudnak részt venni a versenyünkön. Egyeztetések zajlanak az erdészettel és a zöldhatósággal, és remélhetőleg február végéig be tudjuk jelenteni a végleges időpontot. Mivel még nyolc hónap van hátra a tervezett dátumig, bízom abban, hogy ez a módosítás nem érinti hátrányosan azokat, akik már beneveztek a Top Maraton sorozatra.” – mondta Eisenkrammer Károly, az idén szintén tizedik jubileumát ünneplő, Gyöngyös-Sástóról rajtoló Mátra Maraton főszervezője.

A Top Maraton eseményeknek alkalmanként – a rövid-, közép- és hosszútávon –, mintegy másfélezer nevezője, a kiegészítő rendezvényekkel együtt több ezer résztvevője van. A 2010-es szériát az elitek közt Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte, a szakág bajnoki címvédői Dósa és Parti András.

A Top Maraton sorozat négy futamára együttesen, kedvezményesen, február 28-ig lehet nevezni a www.topmaraton.hu honlapon.

A Top Maraton sorozat eseményei 2011-ben:
– május 29., X. Specialized Maraton Szilvásvárad, www.szilvasvaradmaraton.hu
– július 03., XII. Intersport Duna Maraton, www.dunamaraton.hu
– augusztus 07., XI. Bükk Maraton, www.bukkmaraton.hu
– szeptember 11., X. Mátra Maraton, www.matramaraton.hu

Forrás: Top Maraton Mountain Bike sorozat 2011 sajtóközlemény
Fotó: www.topmaraton.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo