fbpx

Ismét helyi rendezésű terepkerékpár verseny a Keszthelyi-hegységben, Gyenesdiáson

Jó néhány évvel a szép emlékű, utolsó helyi rendezésű Kürtős Kupa és Dynamo Maraton terepkerékpár versenyek után 2024-ben a Vadlán Ultra Terep futóverseny szervezője, a Cserszegtomajfutás SE május 18-án Gyenesdiásra várja a terepfutókat és terepbringásokat a Vadlán8 elnevezésű terepfutó és terepkerékpár versenyére.

Az egyesület közel 10 éve szervez terepfutó eseményeket, versenyeket a Keszthelyi-hegységben. A terepfutó berkekben jól ismert Vadlán Ultra Terep 108 km-es távja, a 3000 méteres szintemelkedésével az egyik legnagyobb hazai kihívást kínálja a terepfutóknak. Ezt a versenyt eddig 7 alkalommal tartották meg, mindig október első szombatján. Idén is így lesz és ezen a versenyszámon avatnak magyar bajnokot a terep ultrafutók között. A korábbi években rövidebb távokon és csapatban is indulhattak versenyzők a rendezvényen. 2024-ben az egyéni ultra távok (108 km és 216 km) kerülnek megrendezése október 4-5-én.

A rövidebb távok kedvelőinek egy új eseményen, a Vadlán8-on lesz lehetőségük kipróbálni magukat a Keszthelyi-hegységben. A tájra jellemző változatos domborzatot futva vagy tekerve, több távon, a kilátók érintésével ismerhetik meg a versenyzők május 18-án a gyenesdiási Nagymezőről indulva és ide érkezve.

A különböző távok az erdőben található kilátók összekötésével kerültek kialakításra. A klasszikus maratontáv a 8 kilátó érintésével várja a tapasztalt versenyzőket. A táv 42 km, a szintemelkedés 1500 m, több helyen extrém meredek köves lejtők és emelkedők teszik próbára az indulókat. A 6 kilátót érintő pályán a táv 29 km és 971 méter a szintemelkedés, a nehézsége a 8 kilátós távhoz hasonló. Ezt a kettő távot gyakorlott, a természetben és a terepen jártas futóknak és bringásoknak ajánljuk.

A 4 és 2 kilátós távok szintén komoly próbatételt jelentenek a versenyzőknek és ezen útvonalak is megmutatják a Keszthelyi-hegység valódi arcát. A kihívást jelentő és egyben a sikeres célba érést lehetővé tevő táv megfelelő kiválasztásához segítséget nyújt a versenykiírás, amely elérhető az eseménynél.

A szervezők minden szombaton nyilvános közösségi pályabejárást tartanak. Erről az aktuális információ cserszegtomajfutás fb oldalon található.
Az útvonalak letölthetők, a GPX fájlokkal megismerhetők.

A verseny napján a pályán egyértelmű szalagozás és figyelmeztető jelzések támogatják a versenyzők biztonságos haladását.

A díjazás korcsoport alapján, távonként, nemenként lesz.

A szervezők meleg étellel várják a versenyzőket a célban, akik a Nagymezőn beszélhetik meg egymással, a kísérőkkel, szurkolókkal az élményeket.

VADLÁN8 – 8,6,4,2,1 ahol közel kerülsz a természethez és önmagadhoz!
A 8, 6, 4, 2, 1 az érintett kilátók számát jelzi.

Egyéni, terepfutás- és terepkerékpár verseny a Keszthelyi-hegységben.
Maraton és rövidebb távok a kilátók mentén.
Futók, Bringások szervezik Futóknak, Bringásoknak!

IDŐPONT, HELYSZÍN
A verseny időpontja: 2024. május 18. szombat
A rajt, cél helyszíne, versenyközpont: Gyenesdiás, Nagymező

RAJT IDŐPONTOK
08:50 Vadlán8,6,4,2 terep kerékpárosok részére
09:15 Vadlán8,6,4,2 terepfutók részére
09:30 Vadlán1 terepfutók, túrázók részére

SZERVEZŐ
Cserszegtomajfutás SE, Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

VERSENYKÖZPONT
Gyenesdiás, Nagymező
Nyitva tartás: 2024. május 18. szombat 07:00- 18:00

VERSENYSZÁMOK: terepfutás / terepkerékpár
VADLÁN8 – 8 KILÁTÓ – 1 KÖR – 42 km, szintemelkedés 1450 m
VADLÁN6 – 6 KILÁTÓ – 1 KÖR – 29 km, szintemelkedés 971 m
VADLÁN4 – 4 KILÁTÓ – 1 KÖR – 22 km, szintemelkedés 685 m
VADLÁN2 – 2 KILÁTÓ – 1 KÖR – 12 km, szintemelkedés 435 m
VADLÁN1 – 1 KILÁTÓ – 1 KÖR – 1,5 km, szintemelkedés 50 m csak futás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo