fbpx

Így főz a Balaton – Gasztronómia és kerékpározás

Így főz a Balaton

A Balaton sokunk kedvenc nyaralóhelye, négy évszakos pihenőhelye, amely az utóbbi években színvonalas gasztronómiai kínálatával és egyre bővülő kerékpárútjaival is csalogatja a látogatókat. Az Így főz a Balaton című könyv – a tavat körbe utazva – tizennyolc népszerű étterem és négy ikonikus cukrászda kínálatán keresztül mutatja be a térség hagyományos és megújult ízeit. A tulajdonosok mindannyian a Balaton szerelmesei, szenvedélyesen mesélnek a tóhoz való kötődésükről, éttermük filozófiájáról, megismerhetjük kedvenc főztjeiket, valamint a hozzájuk ajánlott borokat.

Így főz a Balaton

A gasztronómia rajongói nemcsak az ételek fotóiban gyönyörködhetnek, hanem az elbűvölő turisztikai célpontokban is, hiszen a könyv művészi fényképekben mutatja be a Balaton térségét. Olyan látnivalókat kínál, amelyek kihagyhatatlanok a tó körüli utazás során, és kerékpárral vagy elektromos kerékpárral is megközelíthetőek.

A könyv a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, valamint az Így főznek / How to cook sorozat kiadójának együttműködésében jelent meg. Több, mint 200 oldalon nyújt válogatást a Balaton gasztronómiai helyszíneiből, ízletes boraiból és válogatott turisztikai látnivalóiból. Mindezt két nyelven: magyarul és angolul mutatja be. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány célja, hogy a könyv elkészültével meghozza az olvasók étvágyát ahhoz, hogy bármely évszakban a Balatonhoz utazzanak, ott pedig kerékpárra pattanva bebarangolják az egyes régiókat, és legyenek maguk is aktív részesei, élvezői a Balaton körüli gasztro- és kerékpáros turizmusnak.

Így főz a Balaton

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo