fbpx

Igazi Dream Team a legnagyobb mountain bike maratonon

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a legrangosabb többnapos mountain bike maraton a dél-afrikai Cape Epic, ahol idén márciusban egy országútis sztárversenyző is rajthoz áll egy mountain bike legenda oldalán…

Joaquim Rodriguez és José Hermida

Joaquim Rodriguez és José Hermida

Még mindig nem tudjuk, hogy valójában befejezte-e a profi pályafutását a többszörös GT-dobogós Joaquim “Purito” Rodriguez, aki tavaly a Katusha versenyzőjeként még ezt jelentette be, aztán értékes ranglista-pontjai miatt leigazolt az új WorldTour-gárdába, a Bahrain-Meridába. Később arról szóltak a hírek, hogy a szezonban már sportigazgatóként tevékenykedik majd az új csapatban.

A világbajnok, többszörös világ- és olimpiai bajnoki dobogós José Antonio Hermida szintén befejezte a profi versenyzői karrierjét, ami a Multivan-Merida Biking Team feloszlásával is egy időbe esett. Hermida azonban továbbra is marad a német-tajvani gyártó szolgálatában, Merida-nagykövetként folytatja, valamint óriási tapasztalatával segíti a felső kategóriás kerékpárok tervezését is.

A kötődés tehát a Merida márka, valamint a nemzetiség, mindketten katalán sportolók, sőt, Puritotól nem idegen a hegyikerékpározás, az offszezonban sokszor posztolt erről. Közösen is többször edzettek együtt. Adta magát tehát egy katalán “dream team” indítása a legnagyobb sajtófigyelemmel kísért mountain bike versenyen, és nem csak egy “töltelék” jónevű csapatról van szó. A két veterán – ismerve képességeiket – nagyon jó eredményt is elérhet a Cape Epic-en Merida Factory Racing színekben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo