fbpx

Idén elmarad a Buda Maraton!

A Buda Maratont rendező BringaErdő Kft. részéről Harangvölgyi András főszervező az alábbi közleményt juttatta el hozzánk, miszerint idén elmarad a május 1-jén szokásos mountain bike verseny:

Tisztelt Versenyzők, Sporttársak!

Mint azt a tavalyi verseny után közzétettük, az volt a szándékunk, hogy 2015 – ben teljesen megújítjuk a Buda Maratont és új helyszínen, új pályával rendezzük meg az eseményt. Eltökélt szándékunk volt, hogy a Csillebérc – Normafa – Széchenyi hegy zónában valósuljanak meg az új tervek. Azonban a katasztrofális jégkár, mely romba döntötte az erdőt az általunk tervezett nyomvonalon, keresztülhúzta terveinket.

A régi rajt a reptéren

A régi rajt a reptéren

Annak ellenére, hogy a XII. kerületi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő, valamint több bringás önkéntes csapat is megfeszített munkával próbálta rendbe tenni a károkat, februárig nem sikerült még kitisztítani azokat a verseny számára tervezett ösvényeket, amelyek nélkül a nyomvonalat nem lehet folyamatában kialakítani. A többszöri helyszíni bejáráson sajnálattal győződtünk meg arról, hogy rendkívül kétséges, mikorra lesznek járhatóak ezek az ösvények. Talán nem ismert számotokra, de egy ilyen nagyszabású verseny engedélyeztetési procedúrája átlagosan 3 hónapig tart, még normális körülmények között is.

Nem kockáztathattuk meg, hogy úgy hirdessük meg a versenyt, új pályán, új versenyközponttal, hogy az illetékes hatóságok engedélyeivel nem rendelkezünk. Gondolhatjátok, hogy számunkra is nehéz döntést kellett hoznunk, de úgy érezzük, hogy a Buda Maraton 13 éves rangjához méltó verseny megrendezését vállalhatjuk csak fel. Kérjük szíves megértéseteket ebben a nehéz helyzetben. Azon leszünk, hogy 2016-ban megvalósíthassuk tervünket, hogy a Buda Maraton egy új, nemzetközi szintű pályával állhasson a rendelkezésetekre.

Sporttársi üdvözlettel:

Harangvölgyi András

Főrendező

BringaErdő Kft.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo