fbpx

Hope hajtómű: “remény” az egyedi cuccokat keresőknek

A Hope cuccokról többször beszámoltunk már, és nem csak azért szeretjük az angol cég termékeit mert a szivárvány minden színében pompáznak, hanem azért is mert ezek minősége egy szinten van a világ legjobb cuccait gyártó cégekével. Pedig a Hope egy kicsi angol cég, melyet két egykori Rolls Royce alkalmazott alapított. A tökéletesre való törekvés meglátszik a cuccaik minden apró részletében.

hope

Az idei újdonságuk a hajtómű, amivel rögtön nagyot dobtak. Egyrészt nem csak XC hanem trail és enduro használatra egyaránt alkalmas. Más gyártóknál ez három külön hajtóművet jelentene, és a mai világban ki tudja hogy változik a kerékpározási szokásod? Idén belekóstolsz a maraton versenyzésbe, de egy transalp túra megváltoztatja a montizásról kialakult nézeteidet? Sebaj, a Hope hajtóművét át fogod tenni az új vázadba!

Nem csak jól néz ki, hanem könnyű, és multifunkcionális is!

Nem csak jól néz ki, hanem könnyű, és multifunkcionális is!

Súlyban is nagyon kellemes, mindössze 641 grammot nyom szimpla tányéros kivitelben. Ebben a súlyban benne van a csillag nélküli 34-es lánckerék. Egyébként 26-tól 36-ig fogadja a tányérokat, melyek, szabadalmaztatott kialakításúak. A karok tekintetében a választék háromféle: 165-170-175-ös hosszok közül tudsz választani. A jobb és baloldali kart 30 mm-es tengely köti össze, ami brutális merevséget ad neki. Természetesen különböző tengelyhosszokkal is elérhető, sőt akár fatbike-okba is tudsz megfelelőt találni.

A szivárvány színeiben.

A szivárvány színeiben.

Az alábbi videóban Guillaume Leon tervezőmérnök elmondja, hogy már 2009-ben elkezdtek dolgozni ezen a hajtóművön, és rengeteg időt töltöttek a tengelykapcsolat illetve a lánckerék felfogatás megtervezésével. Illetve bepillanthatsz a gyártás kulisszatitkaiba.

A videón is látható CNC forgácsolás következtében nyerik el a a 7075-ös alumínium tömbből kovácsolt hajtókarok a végső formájukat. Az ára elsőre soknak tűnhet, ha azonban megnézed, jóval kedvezőbb árú mint egy szimpla tányéros Shimano XTR, és súlyban is alig nehezebb nála. Arról nem beszélve hogy a Hope hajtóművet nem kevesebb mint hatféle színben (fekete, kék, piros, ezüst, lila, és fegyverszürke) vásárolhatod meg!

A Hope cuccokat keresd a Peppe Kerékpárban! www.peppekerekpar.hu Ajánlott fogyasztói ár: 111.900 HUF

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo