fbpx

Holnap kezdődik az olimpia Valter Attilával, Vas Blankával és Parti Andrással!

A tokiói olimpia kerékpáros programja

Nem kell sokat várni a 2021-es olimpián a kerékpáros programokra, az első napon rendezik a férfiak országúti mezőnyversenyét, ahol Valter Attila révén leszünk érdekeltek, Parti András hétfőn fog rajthoz állni a férfiak XCO küzdelmében, míg Vas Blankának kedd reggel szurkolhatunk ugyanebben a versenyszámban a nők között.

MTI/Kovács Tamás

Az országúti versenyzők nem túl nagy örömére az olimpiai első napjaiban rendezik az országúti futamokat, ezért a Tour de France-ról érkezőknek nincs sok ideje kipihenni a három hét fáradalmait, ami számunkra előny lehet, hiszen Valter Attila magyar idő szerint szombat (július 24-én) hajnal 4 órakor állhat rajthoz a férfiak mezőnyversenyén és ezzel talán lesz egy kis előnye a 234 km-es távon a többiekhez képest. Bár Attila nem a verseny favoritja, de mégis okozhat meglepetést és jó eredményt szállíthat hazánknak, nem ez lenne az első eset tőle.

Vasárnap reggel nem lesz versenyzőnk a női országúti mezőnyversenyen, viszont hétfőn (július 26-án) reggel 8 órától Parti Andrásnak szurkolhatunk a férfiak XCO küzdelmében, Andris igazi veterán már az olimpiák számának tekintetében, most is biztosan helyt fog állni.

Kedd (július 27-én) reggel 8 órától egy különleges versenyszám lesz számunkra, ugyanis a nők XCO versenyében fog Vas Blanka rajthoz állni, aki eddig sikert sikerre halmozott, rendszeresen érmekkel tért haza a világversenyekről, viszont azt érdemes tudni, hogy az elitek között még nem versenyzett, ezért nem feltétlenül kell érmet várni tőle az olimpián is, viszont ő is képes arra, hogy meglepetést okozzunk mind nekünk, mind az ellenfelei számára.

Ezzel véget is ér a magyar kerékpárversenyzők számára az olimpia, de lesz még bőven kerékpárverseny Tokióban, gyakorlatilag egészen augusztus 8-ig minden nap rendeznek valamilyen versenyt az időfutamtól a BMX-en át a pályaversenyekig.

Az olimpia kerékpáros programja:

Országúti mezőnyverseny, férfi: Július 24. 04:00 (Valter Attila)
Országúti mezőnyverseny, női: Július 25. 06:00

Mountain Bike XCO, férfi: Július 26. 08:00 (Parti András)
Mountain Bike XCO, női: Július 27. 08:00 (Vas Blanka)

Országúti időfutam, nők: Július 28. 04:30
Országúti időfutam, férfiak: Július 28. 07:00

BMX Racing, Július 29-30. 03:00

BMX Freestyle Park, Július 31. – Augusztus 1. 03:00

Pályaversenyek, Augusztus 2-8. általában 08:30-tól

 

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo