fbpx

Hollandia nagykövete nyitja meg az I Bike Budapest biciklis felvonulást

A Holland Királyság magyarországi nagykövete, Gajus Scheltema nyitja meg az április 25-ei I Bike Budapest biciklis felvonulást. A nagykövet kerékpárosoknak írt üdvözlőlevelében Budapestet „a régió bringás fővárosának” nevezte és üdvözölte, hogy Budapest vidám, élettel teli nagyvárossá válik. A felvonulásra már most többen jelentkeztek, mint valaha, a szervezők rekordnagyságú részvételre számítanak.

Gajus Scheltema

Gajus Scheltema

Április 25-én, szombat délután a Bakáts térről indul, majd a Hősök tere, az Erzsébet- és a Lánchíd érintésével a Margitszigeten ér véget az I Bike Budapest biciklis felvonulás. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett esemény célja, hogy Budapest végleg biciklis várossá váljon. Az utóbbi húsz évben tizenegyszeresére nőtt a kerékpárral közlekedők száma Budapesten, arányuk a belváros egyes részein a 10%-ot is meghaladja. A Kerékpárosklub úgy látja, hogy ennek ellenére még mindig sok teendő van hátra, hogy élhető fővárosunk legyen.

Az I Bike Budapest felvonulás megrendezését a bringázás ügyét régóta segítő Holland Nagykövetség támogatja. Gajus Scheltema nagykövet az alább olvasható levéllel és egy videó üzenettel fejezte ki a biciklis fejlődés iránti elkötelezettségét:

A holland nagykövet üdvözli az I Bike Budapest felvonulást

Gajus Scheltema, a Holland Királyság magyarországi nagykövete szerint Budapest immár a régió bringás fővárosa, egy vidám, élettel teli nagyváros, ahol a kerékpáros kultúra töretlenül fejlődik. A kerékpár a közlekedés olcsó, egészséges és környezetbarát formája, népszerűsítésében pedig kiemelt szerepe van a Magyar Kerékpárosklubnak, mely számtalan kampányt szervez és szervezett, köztük az elmúlt évek talán legnépszerűbb programját, Bringázz a Munkába! címmel. A Kerékpárosklub évek óta élvezi a holland nagykövetség támogatását, az I Bike Budapest is közös erőfeszítéseik egyike. Az április 25-i felvonulást a holland nagykövet nyitja meg.

Rekordméretű részvétel várható

Április közepéig nagyjából 10000 ember jelezte részvételét az I Bike Budapest facebook oldalán, ami rekordnak számít az eddigi biciklis felvonulások történetében. A 2013-as utolsó Critical Mass felvonulásra csupán 8600-an mondták, hogy ott lesznek, végül így is több tízezren vettek akkor részt.

Az eddig nem látott mértékű érdeklődés miatt a szervezők útvonal változtatást kezdeményeztek a Rendőrségnél és rekordnagyságú rendezői csapattal, több mint 400 önkéntessel biztosítják a tömegközlekedés, a gyalogos forgalom és forgalmasabb kereszteződésekben az autók keresztülhaladását.

A gyülekező szombaton 15:30-kor lesz a Bakáts téren, a felvonulás nagyjából 18:30-kor bringaemeléssel zárul a margitszigeti Nagyréten. Az útvonal a következő:

Bakáts tér – Közraktár utca – Pesti alsó rakpart – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Akadémia utca – Garibaldi utca – Báthori utca – Honvéd utca – Markó utca – Széchényi rakpart – Margit híd – Margitsziget Nagyrét

Térkép: http://bit.ly/1bchRxg

A felvonulás lezárt útvonalon, rendőrségi biztosítás mellett halad.

A felvonulásról minden fontos infó megtalálható az ibikebudapest.hu oldalon.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo