fbpx

Hivatalos: a 135 milliárdból a kerékpársport is részesül – Frissítve!

Hivatalos: megállapodást írt alá kedden a Parlamentben a 16 kiemelt sportági szövetség vezetőjével Orbán Viktor miniszterelnök, a támogatott sportágak a 2014-től 2020-ig tartó időszakban összesen 135 milliárd forinton osztoznak majd.

A magyar ugaron (Fotó: Takács Tamás)

A magyar Ugaron… (Fotó: Takács Tamás)

A miniszterelnök az ünnepségen hangsúlyozta: a megállapodás garancia arra, hogy egy eredményes magyar versenyzőnek vagy edzőnek se kelljen megélhetési okokból külföldön sportolnia.

Kiemelte, hogy jelentős fizetésemelést kapnak azok az edzők, akik világversenyeken komoly eredményt elért sportolókat nevelnek. Az ország identitását megalapozó kultúrához, tudományhoz és sporthoz hozzájárulók ugyanis nem kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy azért kelljen külföldön dolgozniuk, mert itthon nem tudnak megélni, ez lehetetlen, jelentette ki Orbán Viktor.

A 16 érintett sportág az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, az evezés, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a tenisz, a torna, az úszás és a vívás. Ezek a sportágak nem jutnak hozzá a társasági adókedvezményből (TAO) befolyó összegekhez, amelyeket az öt látvány-csapatsportág, a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda, a jégkorong és a vízilabda használhat fel.

(Forrás: MTI)

Katona Kálmán – Szövetségi Elnök levele a tagegyesületekhez:

“Kedves Sporttársak!

A képviseletetekben tegnap, 2013. július 9-én, ünnepélyes keretek között aláírtam azt a Kormány és az MKSZ közötti megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy a kerékpársport elinduljon a dinamikus fejlődés útján. Pénzt kapunk arra, hogy az általunk megalkotott sportágfejlesztési stratégiát megvalósítsuk.

Hangsúlyozni szerezném, hogy ezt a lehetőséget a teljes magyar kerékpársport kapta, Országúti -Mountainbike – BMX egyben.

Az a program, amit az MKSZ elnöksége megválasztásakor meghirdetett, a „sportági összefogás programja” meghozta gyümölcsét. Kapunk egy nagy lehetőséget, amellyel csak együtt fogunk tudunk élni. Mindenkire szükség lesz az elkövetkezendő időszakban, aki segíteni tud a sportágnak. Aktivizálnunk kell mindenkit, akinek valaha köze volt a kerékpározáshoz!

A megállapodás részleteit a kormányrendelet tartalmazza és a MOB-al kötendő fogja meghatározni a feltételeket. Amit biztosan lehet tudni, hogy 402 millió forintra számíthatunk évente.

Budapest, 2013-07-10

Katona Kálmán”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo