fbpx

Szerződésbontás: ellehetetlenült pályás sprinterünk, Szalontay Sándor helyzete

Szomorú hírről kell beszámolnunk, ugyanis a pályakerékpáros sprinterek nemzetközi elitjében egyedüli magyarként helytálló Szalontay Sándorral közös megegyezéssel szerződést bont klubja, a Dr. Bátorfi AKTK.

kerekpar_erofejlesztes_05

A szerződésbontás oka, hogy  szövetségi támogatás  hiányában a sportoló versenyeztetése  teljesen ellehetetlenült. A pályakerékpáros világversenyeken való jó szerepléshez elengedhetetlen a folyamatos jelenlét a – sok esetben tengerentúli – világkupa futamokon, a rutinszerzés, a felkészülési időszakban pedig edzéslehetőség olyan kerékpáros pályán, amilyenen a nemzetközi versenyek is zajlanak. Ezek a feltételek Magyarország jelen pillanatban nem adottak és úgy tűnik, hogy ez a közeljövőben sem lesz másképp. Az augusztus 30-ai hatályú szerződésbontás szerint Szalontay utolsó nagy megmérettetése a Tour de Hongrie prológja lehet, ahol tavaly sikerült nyernie és felhúznia a sárga trikót.

kerekpar_erofejlesztes_13

A Dr. Bátorfi AKTK elnöke, Dr. Bátorfi Béla a következőket fűzte hozzá sajnálattal a szerződésbontáshoz:

Tekintve, hogy Sanyi Magyarországon (főleg télen) nem tud készülni, mivel sem pálya, sem edzőpartner, sem edző nem áll ehhez rendelkezésre, mégis biztosítottam neki a külföldi felkészülést, valamint a világkupákon (nagyrészt tengerentúli helyszíneken), Eb-n, vb-n való részvételt. Ez kerékpárszállítással és kísérővel komoly anyagi terhet rótt a klubra a szerződésben foglalt magyarországi viszonyokhoz képest kiemelkedő fizetésén felül. Idén ehhez a szövetség egyetlen forintot sem tudott adni, így pedig reménytelen a szükséges források előteremtése. A klubunknak egy 20 fős felnőtt sort is fenn kell tartania, nem tudjuk vállalni szövetségi és egyéb támogatás nélkül Sanyi versenyeztetésének és felkészülésének összes költségét. Tekintve, hogy eddig sem vállalta  egyetlen klub sem Sanyi versenyeztetését és megélhetésének támogatását rajtam kívül, a jelenlegi szerződésbontás egyben azt jelenti, hogy az utóbbi évtizedek egyetlen világklasszis sprinterének pályafutása augusztus végével véget érhet.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo