fbpx

Az őszi és tavaszi időszakban szükségünk lesz az eső és a szél ellen hatékonyan védő kerékpáros viseletre, de nem feltétlen a vastagabb, hőszigetelő dzsekitípusra. A Kellys Windpack felső mindössze 118 grammot nyom a mérlegen, saját zsebébe csomagolva mindig zsebünkben lapulhat, emellett többféle kiváló technikai alapanyagból, gondos tervezéssel, számos figyelmes részletmegoldással készült minőségi termék.

kellys_windpack_1Az év legtöbb napján szükség lehet egy szél- és vízálló, mindazonáltal a hideg ellen is valamelyest védő dzsekire. A legtöbb kerékpáros ruházati specialista kínál apró méretre összehajtható, ideálisan a mezzsebben hordozható, könnyű dzsekit. Persze nem mindegy, hogy ezek milyen alapanyagból és szabással készülnek. Ideális esetben többféle alapanyag együttes alkalmazása a célravezető, mivel a dzseki egyes területei eltérő funkciót látnak el. Elől és a vállrészen a nedvesség és a szél elleni védelemre van leginkább szükség, hátul viszont éppen a szellőzés lenne kívánatos. Oldalt és a hónalj alatt pedig fokozott elasztikussággal biztosítható a testhez álló viselet. A Kellys Windpack a felsorolt összes elvárásnak megfelel, rendkívül korszerű darab, a legmodernebb technikai alapanyagokból, kiváló tervezéssel és kivitelezéssel készül.

Az elasztikus paneleknek köszönhetően az illeszkedés még a kissé nagy méret ellenére is pontos!

Az elasztikus paneleknek köszönhetően az illeszkedés még a kissé nagy méret ellenére is pontos!

Elasztikus, hálós panel a nónalj alatt...

Elasztikus, hálós panel a nónalj alatt…

Az időjárás bármikor rosszra fordulhat, haladjunk a kiépített országúton vagy a nyugalmat nyújtó ösvényeken. A változékony, csapadákos alpesi tájakon a legtöbb kerékpáros el sem indul egy ilyen típusú felsőrész nélküli, hisz az időjárás perceken belül változhat. A Kellys Windpack dzseki a zsebből vagy a táskából bármikor előkapható.

A szlovák márka eme gyöngyszeme egyértelműen profi kerékpáros technikai viselet. A technikai Mikro-Polyamid Rip-Stop alapanyag fokozottan szélálló, mindamellett “lélegző” tulajdonsággal is rendelkezik, így intenzívebb hajtás közben sem izzadunk bele. A dzseki háta a lapockánál egy szellőző nyílást is kapott, így fokozva a belső légáramlást, lehetővé téve a gallérnál beengedett levegő távozását, a belsőrész kiszellőztetését.
[divider scroll_text=””]

A Windpack esetében alkalmazott membránbevonat nagy mértékben fokozza a vízhatlanságot, az esőcseppek a felületről szépen leperegnek, csak a hosszas, intenzív csapadék hatolhat át rajta. A rendkívül vékony anyagnak köszönhetően kényelmes, a test vonalait követő viseletet kapunk, továbbá a lapockánál, oldalt és a kar alatt elhelyezett elasztikus panelek biztosítják a pontos illeszkedést, megakadályozva a zavaró ráncolódást, „lobogást”. Windpack pillanatok alatt zsebméretűre összehajtható, majd a dzseki hátán elhelyezett – zárópánttal ellátott – praktikus zsebbe csomagolható. Így semmi nem akadályoz meg abban, hogy utunk során az időjárás és a domborzat függvényében akár többször átöltözzünk.

[divider scroll_text=””]
A szlovák tervezők a fejlett alapanyagokat számos figyelmességre utaló részletmegoldással egészítettek ki. Ilyen például az elasztikus mandzsetta-, és derékillesztés, amely hatékonyan véd a felcsúszással szemben, tehát a feszes illeszkedés még nagyobb tempó mellett vagy erős szélben is garantált. Továbbá a gallér belül finom, puha mikroszálas bélést kapott, így fokozva a kényelmet és a szigetelést. A minőségi cipzárnak ugyancsak örültünk, amely egyben szerepet játszik a nedvesség kívül tartásában. Habár maga az alapanyag hőszigetelése nem számottevő, az alatta lévő ruharétegek szárazan tartása már eleve javítja a test hőháztartását, azaz esőben, szélben kevésbé fázunk.

kellys_windpack_5

Láthatósági sárga színben is elérhető…

A kedvezőtlen időjárás általában a látásviszonyok romlásával is jár, így a Kellys fejlesztők a Windpack modellt fényvisszaverő elemekkel is ellátták. Mi sötét színűt változatot kaptunk tesztelésre, a dzseki elérhető láthatósági színben is. Esetleg felmerülhet az olvasóban, hogy miért gyártanak egyáltalán fekete színű dzsekit? A válasz a következő: a baleset-megelőzést célzó kutatások egyöntetűen alátámasztják, hogy a tónus alig befolyásolja a láthatóságot, ellenben a kontrasztos viselet ebben meghatározó. A fényvisszaverő elemekkel kiegészítve itt ez kétségtelenül biztosított. Továbbá megjegyezzük, hogy mintás vagy feliratos esődzsekik kerülendők: a fejlett technikai alapanyag nem tűri a nyomatokat, ott sajnos elveszíti „lélegző” képességét, esetleg még vízállóságát is!

A Kellys Windpack ráadásul könnyedén tisztítható, feltehetőleg több szezonon át szolgálhatja a kerékpárost. Biztonságképpen a mezzsebben lapul, felöltve pedig óv a szél és a csapadék ellen. A legjobb mégis az, hogy kellemes testhez álló viselet, távolról sem olyan, mint egy szokványos „esőkabát” – mutatós, egyben diszkrét megjelenésű. A negyed évszázados fennállását ünneplő Kellys lehet erre a kiváló termékre is büszke lehet!
[divider scroll_text=””]

kellys_windpack_3Jellemzők:

  • vékony, könnyű szél- és esőálló dzseki
  • kis méretre összehajtható, saját zsebébe csomagolható
  • mell- és a vállrészen technikai Mikro-Polyamid Rip-stop mikroszálas alapanyag
  • elasztikus, egyben „lélegző” tulajdonságokkal ellátott technikai szövet a lapockánál, az oldalpanelen és a kar alatt
  • elasztikus mandzsetta- és derékillesztés
  • puha, hőszigetelő és kényelmet fokozó gallérkialakítás
  • kiváló szél- és megfelelő szintű nedvességvédelem
  • magas fokú szellőzés
  • kontrasztot biztosító fényvisszaverő elemek
  • minőségi szigetelt cipzár
  • könnyen tisztítható
  • fekete, illetve láthatósági színben
  • mindössze 118 gramm
  • S-XXL méret

Ajánlott fogyasztó ár: 19 690 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo