fbpx

Deuter Road One kerékpáros hátizsák

A Deuter folyamatosan keresi a még ki nem aknázott lehetőségeket a kerékpáros hátizsákok kínálatában, a Road One kerékpáros hátizsák mintapéldája az innováció és maximális teljesítmény iránti elkötelezettségnek. Ebben az esetben egyértelműen speciális táskamodellről van szó, a Road One az országúton kerékpározó, a három szokványos mezzsebnél több „rakhelyet” igénylő, esetleg a hidratációs tartály előnyeit is megtapasztalni kívánó sportolók számára készül.

Teljesítmény-orientált országúti kerékpározáshoz tervezett könnyű hátizsák...

Teljesítmény-orientált országúti kerékpározáshoz tervezett könnyű hátizsák…

A Road One meglepő újdonság a Deuter-től, a 120 éves gyártástradícióhoz és hírnévhez méltó végletekig kidolgozott, abszolút felhasználás-orientált hátizsák-modell. Természetesen rendkívül könnyű, mivel az aszfalton kerékpározók figyelnek a grammokra, az aerodinamika és a mezzseb tartalmának könnyű elérhetőségének érdekében pedig V-formát kapott. A hátizsák funkciói ugyancsak egytől egyik az országúti kerékpározás igényeit követik: a 5 literes belső főrekesz „körbe” cipzáras, teljesen lenyitható, így a nem hagyományos táskaforma mellett is minden könnyen elérhető. Belül az értéktartó zseb és a megannyi apró felszerelést tartó hálós rekeszek mellett még a levetett ruha számára kialakított részt is találunk. Ide kerülhet a már feleslegessé vált esődzseki, a térdmelegítő, a kesztyű vagy bármi.

Spéci Aircontact System hátrendszer

Spéci Aircontact System hátrendszer

A Deuter Road One kívül ugyancsak számos praktikus – döntően az országúti kerékpározás igényeit kielégítő – megoldást kapott. Ilyen a praktikus vállpántra varrt szemüvegtartó fül, a speciális pumpatartó zseb, illetve az elülső cipzáras zseb az apróbb, de gyakran előkerülő eszközök tárolására. Ha már a külsőt nézzük, az elöl, oldalt és hátul elhelyezett 3M fényvisszaverő elemek, illetve a lámpatartó fül egyaránt a biztonságos közlekedést szolgálják. Közúti forgalomban ez szó szoros értelmében életbevágó! A zsák alján található zsebből pedig esővédő huzat kerül elő, amely „láthatósági” neonsárga alapanyagú, de el is távolítható, ha több helyre lenne szükség.

Magasságban állítható mellpánt

Magasságban állítható mellpánt

A stabil elhelyezkedés, a pontos illeszkedés és a kényelem érdekében a Deuter tervezők számos fejlett technológiát vetettek be. Az Aircontact System hátrendszer és a vállpántok kiváló nedvességelvezetést és szellőzést tesznek lehetővé, a speciális Wide Air Mesh hálós felület pedig a testmozgás hatására a szivacsozáson belül „pumpálja”, azaz keringeti levegőt. Következésképpen még a testtel érintkező szövet is „lélegzik”. Az állítható mellheveder a mozgás lekövetése érdekében elasztikus elemet is tartalmaz, biztosan tart és mégsem szorít.

„Körbecipzáras", teljesen kinyitható főrekesz

„Körbecipzáras”, teljesen kinyitható főrekesz

A Deuter Road One hidratációs tartállyal is kiegészítő. A két literes külön beszerezhető típus a zsák alsó rekeszében kap helyet, a folyadékcső kivezetése pedig praktikusan a felső részen történik. A víztartály lehetőséget biztosít arra, hogy a kerékpáron tárolható mennyiségnél több folyadék álljon rendelkezésre, illetve forró időjárásban a „nedű” kevésbé melegedjen fel. Tehát a Road One ideális társunk lesz az eposzi kerékpáros kalandokon, a teljesítménytúrákon vagy éppen a kerékpáros maratonversenyeken.

[divider scroll_text=””]
A Deuter eme új hátizsákmodellje kétségtelenül speciális igényt elégít ki. Nem egy általános hátizsák, még a kerékpáros „műfajban” is kuriózum értékű. Pontosan azt tudja, ami az „aszfalton” szükséges, azt tárolja, amire az országúti bicajosnak a teljesítménytúra (ú.n. gran fondo) során szüksége lehet. Áramvonalas, könnyű, minden szokványos bicajos kellék elhelyezhető benne, amelyek legalább nem a mezzsebet terhelik. Oda esetleg egyéb felszerelés vagy táplálék kerülhet. Emellett egész napos kényelmet, hatékony szellőzést és nedvességelvezetést biztosít. Ha tehát a fent vázolt célra keresel hátizsákmegoldást, nem is kell tovább keresni – a Deuter Road One egyértelműen a „befutó”, más hátizsákgyártó nem is kínál hasonlót!

A belső tér másik fele!

A belső tér másik fele!

A szakember véleménye:
„Speciálisan országúti használatra tervezett hátizsák, nagyon jó ötlet, tényleg hiánypótló! Az előredőlt testhelyzethez és a kevés oldalmozgáshoz optimalizált, a kialakítás minden részlete ezt tükrözi. Továbbá a hosszabb edzések, túrák képe lebeghetett a tervezők szeme előtt. Például úgy lett kialakítva, hogy a mezzsebeket ne takarja el, azok teljesen használhatók maradjanak miközben hátunkon viseljük! Van benne esővédő huzat is, és egy csomó kisebb rakhely: pótguminak és még a pumpának is… természetesen a folyadékzsák mellett is. Jó, hogy az eleje teljes hosszban nyílik, különben nem lehetne rendesen belepakolni. Ahogy megcsinálták, a kis méret ellenére kiválóan pakolható, kezelése egyszerű. Tuti megoldás a vállpánton lévő napszemüvegtartó fül: ilyet tehetne a Deuter a többi modellre is! Persze a Road One sem lesz a tartósság szobra, bár nem is várható nagy terhelés, ismerve a gramm-mániás aszfaltszaggatókat, illetve a szerény űrtartalmat. Bár az alacsonyan szálló fecskerajok veszélyesek…”

Elülső cipzáras zseb

Elülső cipzáras zseb

Jellemzők:

  • teljesítmény-orientált országúti kerékpározáshoz tervezett könnyű hátizsák
  • aerodinamikus kialakítás
  • sportos V-forma, amely lehetővé teszi a mezzsebek használatát
  • minimális tömeg
  • egyszerű, letisztult megjelenés
  • Aircontact System hátrendszer
  • nedvességelvezető vállpánt „lélegző” Wide Air Mesh felülettel
  • magasságban állítható mellpánt
  • „körbe” cipzáras, teljesen kinyitható főrekesz
  • belső értéktartó zseb
  • szennyes ruha számára külön belső rekesz
  • szemüvegtartó fül
  • pumpatartó zseb
  • elülső cipzáras zseb
  • 3M fényvisszaverő elemek elöl, oldalt és hátul
  • lámpatartó fül
  • állítható, elasztikus mellheveder a mozgás lekövetése érdekében
  • eltávolítható esővédő huzat
  • víztartály kompatibilis (2.0 l)
  • 5 liter űrtartalom
  • 390 g
  • 44 x 22 x 10 cm
  • Deuter Super-Polytax/PocketRip 330D alapanyag

Ajánlott fogyasztói ár: 21 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A kötelező lámpatartó

A kötelező lámpatartó, alatta az esővédő huzattal…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo