fbpx

A Székely Körverseny nagy vesztesége: Filutás szezonjának vége

A megnyert UCI-pontok mellett nagy veszteség is érte a magyar kerékpársportot a Székely Körversenyen, ugyanis hatalmasat bukott és súlyos sérüléseket szenvedett az országúton és pályán is sikeres Filutás Viktor, a Kőbánya Team fiatal versenyzője.

Viktor még az első szakaszon bukott, beleesve az útszéli árokba. Mivel nem emlékszik tisztán a történtekre, csapattársa, Móricz Dániel meséli el, mit látott mögötte:

Az első emelkedőt követő lefelében már lehetett érezni és látni sokak bizonytalanságát, illetve az út minősége sem volt a legjobb finoman szólva… Így volt az egyik elnyújtott jobbos kanyarban is, aminek a végén kis törés is volt, oldalt pedig elég mély füves-gazos árok. Itt mikor én kiérkeztem a kanyarból, már csak azt láttam, hogy az előttem lévők egymást szorítják-vezetik le az útról a nagy sebesség miatt. Viktor is így került az árokba, többed magával, sajnos látszólag ő járt leginkább pórul ebben a bukásban. Elsuhanva mellette – mikor már az árokban gurult – csak annyit láttam előrerepül a kerékpárjáról… Valószínűleg megakadhatott a kereke és ez okozta a nagy esést. Ezután továbbhaladva egy óriási lukakkal tarkított leejtőben én is majdnem buktam egyet miután belevezettek az egyik ilyen kátyúba, amit már nem tudtam átugratni. Szerencsére én megúsztam és csak a kerekem szenvedte komolyabb kárát az esetnek (illetve a helyezésem).

Filutásnak a hazaút is viszontagságos volt (két nappal a bukás után), de Budapesten a Balesetin soron kívül fogadták Eisenkrammer Károly közbenjárásának köszönhetően. Sajnos a pontos diagnózis sokkal rosszabb, amit a kinti kórházban megállapítottak: A vállízületet tartó ínszalagok teljesen szétszakadtak, a kulcscsont gyakorlatilag lóg, a vállát is a saját súlya húzza le. Ezt a Hook lemezes rögzítéssel tudják majd helyre tenni műtét során, de egyelőre nem kerülhetett sor a műtétre a hatalmas seb miatt, hiszen nagy területen nincs ép bőrfelület. Csúszás nélkül, de nyakcsigolyatörést is megállapítottak, viszont ezt sem lehet rögzíteni, hiszen sérült a váll, ami megtartaná a merevítőt. A műtétre legkorábban kedden kerülhet sor az Uzsokiban, onnan nagyjából 3 hónap a felépülési idő, addig nem lehet terhelni. Ez azt jelenti, hogy az idei szezonnak vége, pedig a nemrég 4000 méteren új országos csúcsot hajtó Filutás pályán és országúton is szeretne minél előbb visszatérni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo