fbpx

Hétvégén Kanizsa Kupa XCO

Az idei évben is rajtvonalhoz állnak Nagykanizsán a hazai hegyikerékpározás legjobbjai. Az eredetileg tavaszra tervezett versenyt – a vírushelyzet miatt – most vasárnap rendezik meg a nagykanizsai mountain-bike parkban. A kanizsai magyar kupafutam egyben főpróbája is lesz az egy héttel későbbi olimpiai-krossz nemzeti bajnokságnak, amelynek a közeli Zalaegerszeg ad majd otthont.

Fotó: Vanik Zoltán

Idén is ott lesz a versenyen hazánk legmagasabban jegyzett mountain-bike versenyzője, Parti András, valamint talán legnagyobb kihívója, az újdonsült maraton országos bajnok, Palumby Zsombor is. Kettejük csatája az Elit kategória győzelméért kiélezett küzdelmet hozhat. A délelőtti korosztályos futamok után az Elit kategória futama 14:00-kor rajtol majd el, az éremátadó ceremóniát pedig 16:00-kor rendezik a Csónakázó-tó melletti versenyközpontban.

Fotó: Vanik Zoltán

Lassan kijelenthető, hogy mind a sportolók, mind a nézők szempontjából az idény egyik legjobban várt olimpiai-krossz eseményévé fejlődött a nagykanizsai verseny. Ez köszönhető többek között annak, hogy a kanizsai mountain-bike park csodálatos természeti környezettel bír. A pálya teljes mértékben az olimpiai-krossz szakág nemzetközi elvárásai szerint épült, amely minden versenyzőt komoly erőpróba elé állít. A pályán található látványos elemek csupán pár perc séta távolságra találhatóak egymástól, így a nézők számára is remekül követhető a küzdelem. A Csónakázó-tó közelsége miatt a helyszín annak is nagyszerű kikapcsolódást nyújt, aki egy családi hétvégével kötné össze a verseny megtekintését.

A tavalyi versenyről készült összefoglaló:

A Szerencsejáték Zrt. főtámogatásával szervezett futamról minden részletes információ megtalálható a verseny hivatalos honlapján: www.xcokanizsa.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo