fbpx

Hétvégén ismét az utánpótlásé volt a főszerep Újbudán a Vitanika ELEMInátor sorozat 2. futamán

Amióta van Superior csapat, azóta van ELEMInátor utánpótlás technikai-kombinációs versenysorozat is. Az Egyesület fontosnak tartotta, hogy legyen a gyerekek számára egy olyan versenyzési forma, mely a tavaszi időszakban felméri, felkészíti őket a közelgő versenyszezonra.

Az évente három egymást követő futamon a gyerekek először egy a korosztályuknak megfelelő 5-6 elemből álló technikai pályát kell teljesítsenek időre és lehetőleg hibapontok szerzése nélkül. Minél kevesebb hibapontot szerez valaki annál jobb pozícióból rajtolhat majd a korosztályos futamon. Minden korosztály a neki megfelelő időtartamban versenyez így pl. az U7 -ek kb. 5 percig, addig az U17/19-es korosztály már 20-25 percig rója az 5-600 méteres akadályokkal színesített köröket. A három tavaszi futam egymásra épül, így futamról-futamra a feladatok is egyre nehezebbek.

Április 30-án Újbudán a Kánai-tó partján az 5. évad második futamát rendezte meg a Superior Racing Team. Az első futamon április elején még télies időjárás fogadta a gyerekeket, de most szinte nyárias időjárásban versenyezhettek. Gyorsan elő is kerültek a plédek és igazi piknik hangulatot teremtettek a családok.

Mivel az Újbuda Bringasportok Utánpótlás Centrum területén a közelmúltban átadásra került egy aszfaltozott pumpapálya és Budapest első Triál parkja, így minden gyermek megtalálta a sportos időtöltést magának.

Az U17-es nemzetközi szinten elismert Takács Zsombor versenyző a következőket írta a versenyről:
„A napos időben nagyon élveztem a szombati versenyt. Először az ügyességi pályán lettünk felmérve, ahol jó idővel hibátlanul teljesítettem, így elsőként rajtolhattam a versenyen. Az első két körbe mindent beleadtam, és el is távolodtam a többiektől. Innentől már csak próbáltam növelni az előnyömet az első helyen. Jól esett a versenyzés ezen a szenzációs pályán, remélem legközelebb is legalább ilyen jó lesz. :)”

A sorozat keretében életre hívtak egy tehetségkutató megmérettetést is az újbudai óvodások, iskolások részére. A sorozat végén május 22-én a legtöbb gyermeket küldő intézmények sportszereket kapnak az Egyesülettől. Már több kisgyermek szülei jelezték, hogy elvarázsolták gyermeküket, ezért az edzéseket is szeretnék kipróbálni.😊

Május 22-én immáron a záró futamra, ismét várják a gyerekeket és szüleiket!

A sorozat megmaradása köszönhető a Vitanika Zrt-nek, hiszen az első évtől kezdve támogatja a sorozatot.
Köszönhető Újbuda Önkormányzatának és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft-nek, melynek segítségével a kerékpáros utánpótlás sport meghatározó centrumává fejlődhetett és fejlődik a Újbuda.

További fotók:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo