fbpx

HeloVelo Bike & Café: az iskolapélda

A minőségi kerékpárbolt és kávézó megvalósításának tanítani való iskolapéldáját láthatjuk a pápai illetőségű bolt kapcsán, amely pesti körülmények között is bátran megállná a helyét. Ha bringás vagy azért, ha nem vagy bringás, de kávéfanatikus, akkor pedig azért kell betérni hozzájuk. Egy kissé erősre sikerült a bevezetés? Lássuk miért is gondolom azt, amit a fentebbi mondatokba sűrítettem.

Már kintől is csalogat

Kezdjük egy kevés történeti bemutatóval: a HeloVelo mindössze egy éves múltra visszatekintő vidéki boltocska, melynek megálmodói Valkó András és Cseh Evelin, maguk a tulajdonosok. Az ötlet forrása nem titkos: András versenyzői múltra tekint vissza, tizenévvel ezelőtt leste el a koncepciót olaszországi szereplései alkalmával, s akkor elhatározta, hogy szeretne egy ilyet. Bizony, a kiforrott fizikai valót 10 év álomdédelgetés és tervezgetés, majd egy bő év kivitelezés előzte meg, mire összeállt a dizájn, a lokalizáció és persze a financiális keret.

A HeloVelo lelkes tulajdonosai

Úgy látták, hogy Pápa szó szerint ki van éhezve egy olyan jellegű helyre, amely rendes kávéval és magas színvonalú kézműves szendvicsekkel, sütikkel, baráti hangulatú kiszolgálással csábítja a kuncsaftokat, s kerékpáros szempontból sem olyan telített a piaca, mint Győrnek, vagy Veszprémnek. Amúgy is törzsgyökeres pápaiak lévén itt alapították meg vállalkozásukat. Mindhárom területen prémium minőséget nyújtanak a vendégeik részére.

HeloVelo életkép

Az első évben kissé szűkösebben üzemeltek, azonban a szezon végére szinte teljesen ketté tudták választani a kerékpáros bemutatóterem és a szendvicsbár-kávézó részt a mellettük lévő iker üzlethelyiséggel. Szóval az alapterület megduplázásával bőséggel biztosítottak helyet a beülő vendégek számára, akik a tulajdonos elmondása szerint otthonosan érzik magukat, szívesen ülnek be egy habos-babos kávécsodára, s mellette órákig tudnak nézelődni, illetve beszélgetni. De nem is csoda, igazi szemlegeltető a hely. Deszkadizájn, Singer varrógép asztallábak, Remington írógépek, régi fényképezők díszítik a letisztult, világos, márványhatású lappal burkolt helyiséget. Fontos megjegyezni, hogy a kávék alapját az olaszos pörkölésű, klasszikusabb csokis-mogyorós ízvilágú Julius Meinl kávéi adják, melyet szakszerűen készítenek a profi géppark segítségével. Akinek ennyi vizuális inger nem hozza meg a kedvét, annak a következő nyálcsorgató finomságok biztosan meg fogják.

A jó kávé kulcsa a friss szemes alapanyagon kívül

A 100%-os narancslé tuti felvillanyoz

Még ha nehezemre is esik felocsúdni a gasztro-élvezetek habzsolása után, de vegyük górcső alá mit is kínálnak kerékpáros szempontból a bolt másik szegletében. Az üzlet kezdő koncepciója a Kellys palettájára épült, hiszen megannyi kerékpárt kínálnak belépőtől a versenysportig, futóbringától a felnőttig. Sőt, páréves technikára alapozva az Alpina márkanévvel igazán piacképes árazást garantálnak. Nem meglepő módon a KLS kiegészítőcsalád márkaneve is hozzájuk fűződik, amely a kerékpárokhoz hasonlóan szinte minden szegmenst lefedő szortiment áll rendelkezésre.

A deszkadizájn átterjedt az iker üzletfélre

Az idei szezonkezdésre viszont úgy gondolták, itt az ideje feljebb tekinteni és a jó minőséget megfejelni valami igazán exkluzív tartalommal, így a Specialized egyértelmű választás volt. A márka bevezetése már az indulásnál is kitűzött célok közt szerepelt, de a csillagok szerencsés állása végett hamar eljött a pillanat, amikor az amerikai ipar remekei bekerülhettek a kínálatba. Az üzletben sorakozó Speci bringák átgondolt palettája azt a képet vázolja, hogy komolyan gondolják az együttműködést, hosszú távra terveznek. Megtalálhatóak a fontosabb stratégiai típusok, mint például az összteleszkópos Epic (PINK!) és merev megfelelője, a Epic HardTail, az országút alumínium bajnoka, az Allez, a gravel irányzatot képviselő Sequoia, a reflektív feliratokkal ellátott Sirrus X, vagy a kávézó részlegen kiemelt helyet kapott Venge triatlon modell. Kiegészítő fronton is akad némi ízelítő, főképp a Body Geometry technológiával készült ruházati cikkek érdekesek és ezek találhatóak meg a polcokon.

Egy csokor Speci

Specialized cipőkínálat

A Specialized kiemelten hirdeti a közösségépítés fontosságát, a HeloVelo pedig bőszen benne van az egyesület szervezésében, de amíg hivatalosan nem startol el, addig is mindenkit szívesen látnak a nyílt tekeréseiken. Maga a hely igazi melegágya a fanatikusoknak, akik rajongásuk szomját nem csak kávéval, de egy-egy bringamodellel is olthatják.

 

Kérdésemre, miszerint mik a jövőbeli terveik, csak néhány szolid választ kaptam: elsődleges célkitűzés a szervizszolgáltatás bővítése és fejlesztése, esetlegesen franchise kialakítása is szóba kerülhet. Bizonyára sok puskapor van még a tarsolyban, amit nem ropogtatnak el azonnal, addig is személy szerint nagyon ajánlom a személyes látogatást, mert egy igazán különleges „kerékpárboltot” ismerhettek meg a HeloVelo Bike & Café személyében.

 

Képmese:

 

Ha személyesen nem is tudjátok meglátogatni őket, érdemes lehet online csekkolni:

HeloVelo Bike & Café

8500 Pápa, Korona utca 46.

+36 70 703 5120

Web: http://helovelo.hu

Facebook: https://www.facebook.com/HeloVelo-Bike-Cafe-1836829843008233/

Instagram: https://www.instagram.com/helovelobikeandcafe/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo