fbpx

Hegedűs László: „Állva ünnepeltek minket”

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos: Hegedűs László társával bejutott a legnagyobb televíziós tehetségkutató élő show-jába.

A triál magyar világklasszisa, Hegedűs László – aki jelenleg tízedik a 146 nevet tartalmazó világranglistán – az elmúlt hetekben a show világában is bizonyította, immár mestere a sportágának. A legnépszerűbb osztrák kereskedelmi televízió, az ORF által szervezett tehetségkutatón arattak hatalmas sikert, egyetlen külföldiként bejutva a legjobb húsz versenyző közé. A közönség felállva ünnepelte Hegét és társát, miután az élő show-ban bemutatták lélegzetelállító produkciójukat.

2014-hegedűs laci-osztrák tehetségkutató2

Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik nyereg nélküli kerékpárjukkal bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár az erre a célra kialakított pályákon.  A világszerte egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki a 10. helyen áll az aktuális világranglistán, és legutóbb a showbiznisz világában is bizonyította klasszisát.

Hege és társa, Loranth a legnagyobb osztrák tehetségkutató, a „Die Grosse Chance” válogatójára jelentkezett, melyet a legnépszerűbb osztrák televíziós csatorna, az ORF szervezett. A magyar triálos nem akármilyen fába vágta a fejszéjét, hiszen több mint 719 ezer ember ment el a válogatóra, ahonnan a legjobb 1500 került tovább a következő fordulóba. Természetesen Hegéékkel együtt, akik aztán nagy sikert aratva bejutottak a legjobb húszba, azaz a televíziós élő show-ba.

„Bécsben élő sporttársam értesült a válogatóról, és amikor említette nekem, azonnal éreztem, itt a nagy lehetőség. A selejtezőket simán vettük látványos bemutatónkkal, és az utolsó, a legjobb húszba való bejutásról döntő válogatón is sikerült a maximumot kihoznunk magunkból. A zsűri is fantáziát látott bennünk, így bekerültünk az élő show-ba, melyet az ORF főműsoridőben közvetített. A szervezők nagyon készségesek voltak, és egy olyan színpadképet állítottak össze számunkra, amely abszolút alkalmas volt egy látványos triál bemutató megtartására” – elevenítette fel Hegedűs László.

2014-hegedűs laci-osztrák tehetségkutató3Az élő televíziós show hatalmas sikert hozott Hegééknek, hiszen a zsűri ismét maximálisan támogatta őket, és a közönség pedig felállva tapsolt bemutatójuk után. Ám ennek ellenére nem sikerült végül a legjobb tíz között végezniük, mert egyetlen külföldiként messze nem rendelkeztek olyan méretű szavazó táborral, mint a hazai vetélytársaik. A magyar világklasszis így sem panaszkodik, hiszen az élő műsornak hála, rengeteg felkérést kaptak szerte Ausztriában.

„Fantasztikus érzés volt, amikor a zsúfolásig megtelt stúdióban állva tapsolt a közönség. Ezt egyedül mi tudtuk elérni… Őszintén sajnálom, hogy a végső helyezésekről közönségszavazás döntött, így esélyünk sem volt a legjobb tízbe bekerülni. Ezzel együtt elértük a célunkat, hisz egyrészt megélhettük, hogy állva ünnepelnek bennünket, másrészt számos felkérést kaptunk különféle ausztriai bemutatókra, és kiderült, egyre nagyobb a rajongótáborunk. Úgy vélem, ezzel felkerült a korona az idei, remek szezonomra, hiszen nemcsak a Világkupa-versenyeken, hanem az Európa-, és világbajnokságon is döntőbe kerültem, továbbra is a TOP 10 tagja vagyok a világranglistán. Ráadásul az utolsó, belgiumi vk-versenyen hatodik lettem, ami óriási áttörés a karrieremben. Mindeközben a Hegeshow is egyre népszerűbb, csapatunkat egyre több helyre hívják határainkon belül és kívül egyaránt” – fogalmazott a Cegléden élő világklasszis.

 

Az idei nemzetközi versenynaptár

1. Világkupa: Lengyelország, Krakkó – 2014. 05.30-06.01. – összetett 9. hely

2. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2014. 07. 25-27. – összetett 9. hely

3. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2014. 08. 21-23. – összetett 14. hely

4. Világkupa: Svájc, Moutier – 2014. 09. 19-20. – összetett 9. hely

5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2014. 09. 26-28. – összetett 6. hely

Világbajnokság:    Norvégia, Lillehammer – 2014. 09. 01-07. – összetett 8. hely (döntő)

Európa-bajnokság: Lengyelország, Walbrzych – 2014. 06. 14-15. – összetett 8. hely (döntő)

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo