fbpx

Hatalmas veszteség az elején: Cancellara komolyan sérült – videó

Ma délután Gerraint Thomas örülhetett a belgiumi E3 Harelbeke kockaköves klasszikuson, a pavék koronázatlan királya, Fabian Cancellara és a kerékpársport rajongók számára viszont szomorú lett a mérleg…

fabian_2_3

A sokszoros Paris-Roubaix- és Tour of Flanders-győztes svájci klasszis sajnos úgy tűnik már a legelején kiesik a játékból és nem indulhat majd a legnagyobb tavaszi klasszikusokon a következő hetekben. A Harelbekén több bukás is történt, a topfavoritok közül is többen padlót fogtak, például a vasárnap Sanremót nyerő német John Degenkolb (Giant-Alpecin) és a belga Greg Van Avermaet (BMC) is. Cancellara 40 kilométerre a céltól esett, miután egy eldobott kulacs okozott tömegbukást a mezőnyben.

E3 Prijs Harelbeke

Bár Spartacus rögtön visszaült a bringára, komoly fájdalmai voltak, s néhány kilométert követően be is szállt a kísérőkocsiba.

Minden nagyon gyorsan történt. Valaki behúzta a féket és nem volt hová kerülni. Átrepültem pár embert és egy kupac bringán landoltam. Mindenfelé bringások, iszonyúan fájt mindenem. Reflexből visszaültem a bringára, de nagyon fájt a derekam, a bal csuklóm és hátul a bordáim. Éreztem, hogy ez komoly baleset volt, de tovább akartam menni. Végül azonban fel kellett adni, annyira erős volt a fájdalom. Bementünk a kórházba röntgenre, ami igazolta a fájdalmat…

SAMSUNG CSC

A kórházban a röntgen és CT vizsgálatok kimutatták a legrosszabbat: harántnyúlvány törés két csigolyában az alsó háti részen. Egyelőre kérdéses, mikorra épülhet fel Cancellara, de az biztos, a kockaköves klasszikusokon nem szállhat ringbe.

Forrás, fotók: Trek Factory Racing közlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo