fbpx

Hát mégsem ilyen lesz az új “Millenáris Velodróm” :-)

A mai napon elfogadta és kihirdette a Fővárosi Közgyűlés a Budapest 2024 olimpiai pályázathoz kapcsolódó helyszíneket, az Olimpiai Velodrómot egy olyan újabb helyszínre tolták át a virtuális olimpiai várostérképen, ahol eddig még nem volt.

milli-LÁTVÁNYTERVEK-1.

A Váncza Művek munkáját ítélte a legjobbnak a bírálóbizottság a Millenáris Velodrom rekonstrukciójának tervpályázatán. Összesen 64 érdeklődő vásárolta meg a dokumentációt, 29 pályamű érkezett be. A zsűri végül négyet díjazott és 10-et vásárolt meg – ez derült ki a Magyar Sportok Házában tartott eredményhirdetésen…kezdődött két évvel ezelőtt egy hasonló cikk.

Arról nincs információnk, mi lett, vagy lesz a sorsa a 10 megvásárolt tervnek, de – ne legyünk álságosak – az ismert, hogy azok már Brian Cookson UCI-elnök tavalyi látogatásakor is aktualitásukat vesztették. Mr. Cookson ittjártakor éppen “átgondolásról”, köztes helyszínről és a csudás olimpiai pálya 2017-2018. közöttre tehető felépítésről szóltak a hírek, azóta pedig felbukkantak további tervek a jó öreg Millenáris korszerűsítéséről, azaz átépítéséről.

Most pedig várjuk a sporttörténeti bejelentést és a bővebb információkat az illetékesektől az óbudai Gázgyár területén építendő legeslegújabb Olimpiai Velodrómról 🙂 (komolytalan smile-hangulatjel)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo