fbpx

Három ország, három nap alatt gravellel – Exkluzív bringatúra keresztül az Alpokon

2022. május utolsó hétvégéjén, első alkalommal kerül megrendezésre a háromnapos, az a különleges, Alpokat átszelő gravel túra, ami az ausztriai Tirolból Németországot érintve az olaszországi Brixenbe vezeti a résztvevőket, igazán pompás körülmények között.


Nem verseny, hanem csoportos élménytúra, a rendezvény elsődleges célja, ahol mindenki megtalálja a saját edzettségi szintjén lévő útitársat. A maximum 100 fős esemény egyik fő küldetése, hogy a kevesebb tapasztalattal rendelkező kerékpárosok is megismerhessék a páratlan alpesi élményt, így két útvonallal is készültek a szervezők, egy könnyített, rövidebb, és egy hosszabb, szintesebb, technikásabb ösvényeken át vezető track-kel. A többnapos, magashegyi terepfutóversenyek szervezésére specializálódott német PLAN B versenyiroda szakértelmével és a német többnapos bringatúrákat szervező Roadbike Holidays iroda közreműködésével létrejött rendezvény tehát igazán exkluzív élményeket kínál a résztvevőknek, ahol kislétszámú, közös csoportokban, szakképzett és tapasztalt kerékpáros idegenvezető kíséri végig az úton a túrázókat a három napon keresztül. A csomagszállítást a szervezők garantálják az etapok között, a nap végi fáradalmakat pedig szebbnél szebb szállodákban pihenhetik ki a bringások, minden este közös vacsora mellett. Az útvonal pedig garantálja a csodás élményeket, hiszen a tiroli ​​Biberwierből, Seefelden keresztül, Neustiften, a Stubai völgy mentén keresztül haladva a nagy befutó végül a dél-tiroli Brixen fő teréig vezet zömében aszfaltos, és kavicsos-murvás, forgalommentes, páratlan alpesi panorámát garantáló útvonalakon át.

S hogy a leírtak után kinek ajánlott a túrán való részvétel?

“Tekintve, hogy nem versenyre, hanem csoportos élménytúrára várjuk a résztvevőket, örömmel várjuk a kezdőbb tudású bringásokat is, hiszen mindenki kis létszámú csoportokban, szakértő guide mellett halad az úton, ahol senki nem marad egyedül” – mondja a versenyt szervező PLAN B igazgatója, Heine Albrecht. “Ami az útvonalak nehézségét illeti, két opció közül lehet választani: a sportos, ambiciózus kalandorok számára a „klasszikus” utat, ahol 246 kilométer és 5300 méteres szintkülönbség várja a túrázókat, valamint egy „könnyített” változat azon bringásoknak, akik még csak most ismerkednek a gravel kerékpározás adta élményekkel. Ők körülbelül 214 kilométerre és 3400 méternyi szintre számíthatnak a három nap alatt. Bármelyik útvonalra is jelentkezik a résztvevő, mindkettőben garantált, hogy forgalommentes, csendes ösvényeken, kavicsos átjárókon és a festői látványosságok mellett keresztezhetik át az Alpokat, mindemellett pedig napról napra arra készülünk, hogy igazán kényelmes körülmények között, jó hangulatban, csodás környezetben regenerálódjunk a nap végén.”

A program további különlegessége, hogy van olyan emelkedő, ahol sífelvonó szállítja a túrázókat, és az igazán kemény kihívások kedvelői is megtalálhatják a maguk élményét, a záró napon ugyanis a legendás Brenner-hágón és a gyönyörű Pflersch-völgyön át vezet majd az út a “Grande Finale”-ig, a brixeni Domplatzra.

A program idén ugye első alkalommal kerül megrendezésre, így a résztvevők létszáma is limitált, de még van pár hely. További információk és jelentkezés a szervező cég oldalán érhető el német nyelven.

Itiner: https://gravelbike-experience.com/wp-content/uploads/sites/31/2022/04/Volkswagen-R-Gravelbike-Experience-2022.pdf

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo