fbpx

Hány leendő MTB bajnok versenyzett a hétvégén Veszprémben?

Óriási érdeklődéssel zajlott vasárnap Veszprémben a VKE-Nelson Területi Mountain Bike Diákolimpia. Az időjárás is a verseny 170 résztvevője mellé állt, ugyanis délután a város egyik felén jégeső volt, a helyszín mégis megúszta néhány sötétebb felhővel…

IMG_8551

fotó: Renato Da Silva

A területi Diákolimpiát egy három hetes program előzte meg. Ennek keretében a helyi általános iskolákban kiválasztásra kerültek azok a gyerekeket, akik részt vettek a versenyen.

Tóth András, a verseny főrendezője így értékelt:

“A teljes rendezvényt önerőből valósította meg az egyesületünk, amit a tagok erőforrásaival egészítettünk ki. Ennek ellenére nagyon sikeresnek tartom és a csapatunk nevében kijelenthetem, hogy maximálisan megérte a fáradozást, hiszen közel 200 gyereknek biztosíthattunk lehetőséget kerékpárversenyzésre. Úgy gondolom, hogy ez elengedhetetlen lépés volt ahhoz, hogy a Junior csapatunk lendületet vegyen.”

A verseny először az ügyességi verseny teljesítésével kezdődött, ahol harmadik osztálytól hatodikig egyenkénti indítással mérték fel a gyerekek ügyességét. Majd a délelőtt második felétől az XCO körversenyre került sor.
Itt már osztályonkénti és nemenkénti bontásban, 15-30 fős létszámú mezőnyben indultak a gyerekek.

Bokros Manassé, az utánpótlás projekt vezetője is örömét fejezte ki a verseny után:

“Sok ígéretes versenyzőpalántát láttam a mezőnyben, akiknek mindenképp érdemes lesz komolyan venni a mountain bike versenyzést. Akinek ilyen tervei vannak, azoknak jó hír, hogy jövő héttől már indulnak a veszprémi edzések is.”

A verseny részletes eredménylistája itt találhatók, fotók és információk pedig a rendszeres edzésekről a www.mtbsuli.hu oldalon.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo