fbpx

Halálos versenybalesetet szenvedett Benkó Barbi csapattársa

A meribeli mountain bike világkupa (Franciaország) pénteki XCE Eliminator selejtezőjében bukott és szenvedett súlyos fejsérülést a holland Annefleur Kalvenhaar.

Annefleur Kalvenhaar

Annefleur Kalvenhaar

A 20 éves holland lányt azonnal kórházba szállították, ahol az intenzív osztályra került, de szombat reggel sajnos belehalt sérülésébe. Annefleur a Focus XC Team egyik jövőbeni nagy reménysége volt, első éves U23-asként már cyclocross Európa-bajnokságot nyert, XCO-ban pedig második lett a holland bajnokságon. A tavaszi csapatbemutatón mi is találkozhattunk személyesen a fiatal versenyző hölggyel, ahol kellemes benyomást tett ránk.

Benkó Barbara így írt közösségi oldalán csapattársa tragédiájáról:

Augusztus 23… Mit is mondhatnék…Napra pontosan hat éve egy új esélyt kaptam az élettől autóbalesetem után. Ma pedig elveszítettük legfiatalabb csapattársam… Tegnap a Világkupán itt Meribel-ben sprint kvalifikáció közben egy szörnyű bukás után olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy azonnal eszméletét vesztette, mentőhelikopterrel kórházba szállították, de ma reggel végleg feladta a küzdelmeket…
Köszönjük Annefleur a velünk töltött időt, egy végtelenül aranyos és jószívű lány szurkol nekünk már fentről, mindig velünk leszel, holnap érted és veled versenyzünk! Nyugodj békében, szeretünk!

A Bikemag szerkesztősége őszinte részvétét fejezi ki Barbinak, a Focus XC Elite Team-nek és Annefleur családjának!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo