fbpx

Haibike átadás a Bringaexpón

Hazánk egyik legnépesebb mountain bike csapata, a Bringabanda kiemelt versenyzői a Port.hu Bringaexpó színpadán kapták meg vadonatúj Haibike kerékpárjaikat a Velodream Kft. képviselőjétől.

A Haibike céget 1996-ban a németországi Schweinfurtban Susanne és Felix Puello alapította.  Jelenleg már a Winora cégcsoport tagjaként a Haibike a kis családi vállalkozásból Európa meghatározó kerékpármárkájává nőtt. A német termékfejlesztés eredményeképp csúcsminőségű terepbiciklik kerülnek a piacra, amelyek a közelmúltban két rangos európai design-díjat is elnyertek.

A Haibike márka robbanásszerűen növekvő presztízsét az is mutatja, hogy 2012-től a cég szponzoráltjaiból álló Haibike Pro Team tagjai között már a sportág legkiválóbb versenyzői sorakoznak fel: a német Sabine Spitz, a svájci Kathrin Stirnemann és a fiatal cseh tehetség, Tereza Huriková is a Haibike színeiben versenyeznek az olimpiai évben.

Haibike átadás a Bringaexpón

A márka hazai forgalmazója, a Velodream Kft. jelentős mértékben támogatja a mountainbike sport élmezőnyét. Egyedülálló módon 2012-ben két csapatot is támogat: idén a X2S és a BringaBanda SC kiemelt versenyzői is Haibike modellekkel állhatnak rajthoz.

Haibike átadás a Bringaexpón

A bringabandások közül Búr Zsolt, Szécsi Tamás és Fenyvesi Péter Haibike Light RC bicajjal tekerhet. A Light RC egy felső közép kategóriás XC merevfarú bringa, melyet karbon vázra építettek. A fejlett UD szénszálas technológiának köszönhetően kis súly és nagy merevség jellemezi a vázat. Emelkedőn pedálozáskor ill. kigyorsításoknál kiváló a merevsége a láncvilla és középcsapágy területén. Lejtmenetben pedig a filigrán támvilla tompítja a talaj egyenetlenségeit. Jól válogatott alkatrészei kellően megbízhatóvá teszik a versenygépet.

Az első támogatói kerékpárt Búr Zsolt (Buzsó) 2012. március 4-én a BringaExpón vehette át ünnepélyes keretek között.

Búr Zsolt

Buzsó az átadón elmondta:

Nagyon örülök az új bringának. Már tavaly is egy Haibike nyergében töltöttem a versenyszezont és csakis jó tapasztalataim vannak a német gyártó versenygépével. A 2012-es Light RC egy szuper bringa. Aki montizik és vonzza is a technika, tudja milyen érzés egy új bicajt hazavinni. Kiteszem a nappaliba és tudom, hogy késő éjszakáig ott fogok ügyködni körülötte.

Utána jön a próba, a hosszas beállítgatások – én ezen a téren is maximalista vagyok, addig állítgatom milliméterenként, amíg elégedett nem vagyok az üléspozíciómmal. Ez nálam hetekig is eltarthat. A bringa még nem érte el végleges „formáját”, mert a Boneshaker Kft. jóvoltából DT karbon villa és karbon kerék teszi még versenyképesebbé a gépet. A kerékpárjaim karbantartásában a Motorex, az energiaellátásban pedig a High5 termékek segítenek.

Az első versenyem Ausztriában, Bécsben lesz két hét múlva. Hálás vagyok a csapatomnak és a szponzoraimnak, hogy a bizalmukat helyezték belém, a környezetemben élők tudják, hogy ezt több éves kőkemény munkával szolgáltam meg.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo