fbpx

Bringaexpo képekben: országúti “vadászgépek”, 29er fullyk, stb.

Szombaton, ahogy az várható volt, sok érdeklődőt fogadott a B pavilon a Port.hu Bringaexpón. Nálunk, a Bikemag standon ezúttal a videóval segített kerékpár-beállításé volt a főszerep, és szerencséretöbb idő maradt körbejárni a kiállítást, amiről egy képcsokorral jelentkezünk most.

A CSC csapata a terheléses tesztek után bemutatta, milyen egy professzionális kerékpár-beállítás, Szöllőssy István videóval segített méréseivel megpróbálta a lehető legtöbb szükséges információt kideríteni a jelentkezőkről.

Port.hu Bringaexpo 2012

Nem csak a lábak, különböző tagok hosszát, egymáshoz való viszonyát vizsgálta, de az izomzat felépítését, esetleges rövidüléseket is figyelembe vette a helyes nyereg és kormánypozíció meghatározásához.

Port.hu Bringaexpo 2012

Az eredmény tökéletesítéséhez pedig egy szoftver is a segítségére volt, ami az ízületeknél elhelyezett pöttyök videón követett mozgása segítségével állapította meg a minél pontosabb beállításhoz szükséges szögeket.

Port.hu Bringaexpo 2012

Hogy kicsit még hazabeszéljünk, standunkon kiállítottuk soron következő országúti tesztalanyunkat, ami egy magyarországi összeszerelésű kerékpár. A C12 R1 koncepciója – hasonlóan a győri cég többi termékéhez – hogy jó áron, jó minőségű alkatrészeket kínáljon a hazai vásárlóknak.

Port.hu Bringaexpo 2012

Ezt a célt a különböző alkatrészek, kiegészítők gondos kiválasztásával sikerült elérni a tesztkerékpár esetében, s az eredmény önmagáért beszél, egy karbonvázas, karbon Centaur szettel és karbon kerekekkel szerelt bringáért 1680 euró – önmagáért beszél.

Port.hu Bringaexpo 2012

Országúti fronton egyébként több érdekességgel is találkozhattunk a Bringaexpón, például a Biker standján „Balázs Úr” 6,kevés kilogrammos Scott Addictja mellett kiállították a 2012-es zászlóshajót, a Foilt is, amit Smesza mutatott be.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Foil tervezésénél a vezérelv a minél jobb légellenállás kialakítása volt, a „csövek” formája a repülőgépiparból kölcsönvett csepp keresztmetszet, csak éppen levágták a cseppek csücskét, hogy a bringa megfeleljen a 3:1-es UCI szabálynak.

Port.hu Bringaexpo 2012

A fekete-fehér gépcsoda minden bizonnyal a kiállítás egyik legszebb országútija, és ha hihetünk a gyári ismertetőnek, légellenállási tényezőjével és a Mavic Cosmic kerekekkel talán a leggyorsabb is.

Port.hu Bringaexpo 2012

Az előbbi Scott Foil-nál csak egy időfutam-gép lehet sebesebb, például a Cervelo P4, aminek egyik különlegessége, hogy a vázba integrált „kulacs” aerodinamikai elemként is szolgál. A Cervelo standján kint van a teljes hazai kínálat, fehéren-feketén, érdemes szemügyre venni!

Port.hu Bringaexpo 2012

Új szín a palettán a Fondriest, az olaszok standja, Fondriest bringákkal, Ambrosio kerekekkel és egyéb talján kiegészítőkkel sokaknak meglepetést, nekünk kellemes meglepetést okozott!

Port.hu Bringaexpo 2012

Mountain bike vonalon valahogy szűrnünk kellett a cikk szempontjából a kínálatot. Ha újdonságokról van szó, az utóbbi időben a 29-es kerékméretre kihegyezett írások talán már unalmasak, ezért szűkítsük a kört, lássuk a Bringaexpo 29-es fullyjait, amilyenből azért még édeskevés fut hazánkban.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Specialized kínálatában – a tengerentúli divatot ismerve nem meglepő módon – már több twentyniner szerepel, mint 26-os, a Bringaexpón is láthattunk kisebb rugóutas Epic és nagyobb rugóutas Stumpjumper FSR 29er fullykat.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Stumpy már kedves ismerős, az őszi Specialized teszttáborban szoros barátságot kötöttem vele, reméljük, hamarosan az Epicet is kipróbálhatjuk a Bükkben.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Merida egy prototípust hozott a kiállításra, a Big Ninety Nine-t már volt módom tesztelni Mallorcán, róla hamarosan jelentkezünk bővebb írással a Bikemagon.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Rose standján – mint sok más kategóriában – láthattuk a legjobb ár/érték arányú twentyniner fullyt, a bringa XT-vel, Reba villával, Easton kerekekkel is 2000 euró alatt marad, de az alkatrészeket és az árat kedvünkre alakíthatjuk az online konfigurátorral.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Dr. Z. váza németesen igényes, belül vezetett bowdenekkel, szép megoldásokkal, és a germán fekete, fehér, s egyéb konzervatív színek mellett egy élőben nagyon mutatós zöldet is kínálnak.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Scott standján is találkoztunk 29-es fullyval, aminek esetében szakított a gyár a mostanában divatos matt, fekete, fehér designnal, s mintha pár évet visszaugrottunk volna időben: egy metálszürke gép, csillogó fekete, bordó betétekkel – jól sikerült.

Port.hu Bringaexpo 2012

A Scott twentyniner egyik különlegessége, hogy a felfüggesztésben egy adaptert megfordítva állíthatjuk a geometriát, a középrész magasságát.

Port.hu Bringaexpo 2012

A végén szeretnénk még bemutatni az expo egyik legkülönlegesebb standját, a Csepel bringák mögött érdekes installációkat láthatnak a kilátogatók.

Port.hu Bringaexpo 2012

A színes alkotások kerékpár alkatrészekből készültek, általában indián szimbólumokra hajazva.

Port.hu Bringaexpo 2012

Persze a standfelelős is megér egy misét, de őt már régóta ismerjük, persze megunni nem lehet.

Port.hu Bringaexpo 2012

Mint ahogy ő sem unatkozik sosem, főleg egy ilyen remek kiállításon ez lehetetlen is volna.

Port.hu Bringaexpo 2012

S végül a Bringa TV videója az expóról:

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo