fbpx

Gyári csapat érkezik a Downhill OB-ra!

Nagyon ritka történéseknek lehetünk részesei július közepén a Downhill Országos Bajnokságon, ugyanis Magyarországon fog versenyezni egy kerékpárgyártó vállalat hivatalos csapata! Külföldi versenyzők már álltak rajthoz az OB-n, de gyári csapat még nem!

Utoljára 2010-ben láthattunk hasonlót egy félig városi versenyen, a Tihany Downhill-en, akkor a Pivot tagjai érkeztek hozzánk és bár akkor az alakulat apparátusa, felszerelése nélkül, ezúttal ebben sem lesz hiány.

Hét év elteltével gyári csapatként a Kellys Factory Team-et láthatjuk Magyarországon versenyezni, ráadásul a teljes Elite sorával fog részt venni a 2017-es Downhill OB-n, Eplényben. Rastislav Baranek (SVK), Hugo Robenek (CZE), Jozef Ondic (SVK), Lubos Stano (SVK) és Oskar Masaryk (SVK) száll harcba az abszolút győzelemért, de a bajnoki cím természetesen a hazaiak között dől majd el.

Hugo Robenek, a 2016-os Downhill Európa Bajnokság Junior kategóriájának negyedik helyezettje.

Junior riderük, Petr Folvarcny (CZE) sajnos múlt hétvégén lesérült, így ő nem tart a csapattal, viszont a Kellys Factory Team menedzsere, Michal Wiesenganger elindul Masters kategóriában!

Fiatalnak számít mindegyik versenyzőjük, de máris kimagasló eredményekkel rendelkeznek, köztük szép számmal országos bajnoki címekkel, annyival, hogy ez a cikk talán rövid is lenne hozzá. Világkupák döntőinek résztvevői, Rastislav Baranek pedig Európa Kupa dobogóval is büszkélkedhet már. Ezzel a kontinentális sorozatban jelenleg az összetett ötödik helyen áll, egészen kevés lemaradással a harmadiktól.

Rastislav Baranek a leogangi világkupa időmérőjén negyvenedikként kvalifikált a döntőbe.

Szóval nagyon látványos lesz az ő részvételük a lejtősök hazai országos bajnokságán. Különösen izgalmas lesz, hogy mennyire tudja majd őket megközelíteni, illetve akár néhányukat elcsípni a magyar élmezőny némelyik tagja, már rettenetesen várjuk!

Kellys Factory Team

A versenyről további részletek, versenykiírás, nevezés, stb. a www.dhracing.hu-n érhető el, illetve folyamatos hírek az esemény Facebook lapján.

Előzetes videó: [youtube height=”360″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=zR3uFyhyVeM[/youtube]

 

Fotók: Staron photo, Kellys Factory Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo