fbpx

Gran Canaria-n edzőtáborozott a Waberer’s Areus MTB Team

 

Az idei év második felkészülési táborával a hátuk mögött már a szezon első versenyére készülnek a Waberer’s Areus MTB Team tagjai. Gran Canaria kora-nyári melegében eltöltött két hét azonban korántsem a nyaralásról, mintsem a kőkemény edzésmunkáról szólt Bogár Gábornak és csapatának.

Ritka látvány, ez az időszak inkább az edzésmunkáról szólt

Ritka látvány, ez az időszak inkább az edzésmunkáról szólt

Gran Canaria január-februárban a helyieken és a szállodai dolgozókon kívül a német nyugdíjasok és a profi sportolók otthona. Ritkán találkozni másféle ember típussal ott ilyen tájt. Már a repülőtéren ízelítőt kap az ember mire is számítson. A német nyugdíjasok tolakodnak, lökik félre a Cape Epic, Scott, Specialized vagy Iron Man logós táskával várakozó sportolókat, aki türelemmel konstatálják, hogy utolsónak csekkolnak majd be. Kész szerencse, hogy a repülő mindenkit bevár.

Gran Canaria Panoráma

Gran Canaria Panoráma

Maga a sziget gyakorlatilag egy kerékpáros paradicsom. Jó minőségű, alacsony forgalmú végeláthatatlan szerpentin utakkal Gran Canaria domborzata és éghajlata tökéletes az európai tél aktív átvészelésére egy profi kerékpárosnak. Nem csak a körülmények tökéletesek, hanem a kerékpár specifikus szolgáltatások is professzionálisak, ha valaki esetleg el akarna menekülni a melegbe és még kerékpározna is kicsit.

A Free Motion "pit"

A Free Motion “pit”

 

A sziget legnagyobb bringás kiszolgálója a Free Motion kerékpárbolt, aminek egyik alkalmazottja történetesen egy magyar hölgy, Nagy Hédi. A kerékpárkölcsönzéssel is foglalkozó bolt tökéletes asszisztanciát jelent, legyen az ember profi bringás vagy amatőr lelkes, aki éppen bringát szeretne bérelni a szigetre érkezve. A csapat ottléte alatt is többször nyújtott a bringaközpont technikai segítséget nekünk, amiért ezúton is szeretnénk hálánkat kifejezni!

Lejtmenet

Juhász Zsolt lejtmenetben

A szép környezet, a februári kora-nyári idő, a pálmafák és a „seafood” az egyik oldal, a monoton napok, az 5-6 órás edzések és a kőkemény fizikai-pszichikai megterhelés meg a másik. Az éremnek mindig két oldala van. Valamit valamiért. Az edzőtáborok dolga a felkészítés, ha valahol, itt aztán nem a pihenésé a főszerep. De a legmeredekebb emelkedők leküzdése, egy-egy fél órás DH menet, vagy egy 6 órás edzés utáni endorfin túltengés minden fáradtságot és nehézséget elfeledtet.

Szatmáry András

Szatmáry András

 

Kis szerencsével egy-egy hírességet is sikerül elcsípni valamelyik emelkedőn, de ez egyáltalán nem meglepő egy ilyen helyen. Az edzések közbeni pihenők alkalmával pedig minden falucskában találni olyan kis kávézót, ahol alap dolog a kocsma melletti kerékpár tároló és az csak a hab a tortán, hogy nehéz megsaccolni vajon mekkora összegre tendálható a benne tárolt kerékpárok összértéke. Akinek esetleg előtte nem volt hobbija a kerékpározás, itt garantáltan azzá válik.

Csielka Márk

Csielka Márk

“Újabb edzőtábort tudhatunk magunk mögött. Ezúttal Gran Canaria-n töltöttünk két hetet, már más jellegű munkákat végezve. Az előző táborban hetente 30-35 órát töltöttem edzéssel, ehhez képest itt, már rövidebb programok voltak. Főleg Juhász Zsoltival tekertünk közösen, akivel nagyon szeretek edzeni, mivel minden edzésen 100%-ig oda teszi magát és ott van fejben. Az utolsó napra azért belefért egy hosszú edzés is, 160 km, 3900 m szinttel.

A szigetet ellepték a magyar bringások. Találkoztunk Benkó Barbival, Blazsó Marcival, a Cube-Csömör egyesületével, a BVSC csapatával, és még sorolhatnám…

Ezúttal is csapattársammal, Vigh Zolival voltam egy szobában a tábor ideje alatt, akivel rengeteget lehet nevetni. Általában jó volt a hangulat, ha mégsem, az sem rajta múlott, hanem az én fáradtságomon. Őt egy hat órás menet sem üti ki annyira, hogy ne legyen kedve a lokál lányokat megkörnyékezni. Az edzőtábor ingerszegény körülményei közt igazán nagy élmény volt, mikor Jolanda Neff mögött mentünk hüledezve (nem a tempóján) egy rövid ideig, vagy amikor egy svéd női csapattal találkoztunk össze.” – Csielka Márk élményei az edzőtáborról.

egy kávé mindig belefér

egy kávé mindig belefér

Az edzőtáborok a Gran Canaria etappal ugyan még nem értek véget, idén mégis rendhagyó módon már február végén rajthoz állnak a Waberer’s Areus versenyzői. Andalúziába utaznak a jövő hét folyamán, hogy egy több napos, S1-es minősítésű nemzetközi maratonon szokják a versenytempót.

A csapattal itthoni hivatalos eseményen legközelebb a Port.hu Bringaexpón találkozhatnak az érdeklődők.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo