fbpx

Giro d’Italia 18. szakasz: Bettiol győzelem a szökevény szakaszon

A szökevények napja jött el a Giro d’Italia 18. szakaszán, egy nagy csoportból a szakasz végén Alberto Bettiol ment tovább és nyerte meg a szakaszt. A mezőnyben semmi izgalom nem történt, mindenki együtt érkezett a célba. 

Forrás: giroditalia.it

A 2021-es Giro d’Italia 18. szakasza nem ígérkezett nehéznek, ezért mindenki arra számított, hogy az összetettben érdekeltek pihenésre fogják használni ezt a napot és egy szökés akár nagy előnnyel is hazaérhet ha a sprinterek csapatai nem fognak kemény tempót diktálni a mezőny élén.

Ennek tudatában a szakasz elején mindenki szökni szeretett volna, de nehezen alakult ki a nap szökése. Végül egy 23 fős csoport tudott elmenni a mezőnytől, akik gyorsan növelték az előnyüket és látszott, hogy nagy az egyetértés a mezőnyben, senki nem akarja üldözőbe venni őket. Gyakorlatilag semmi nem történt ezen napon a szakasz utolsó részéig, ahol négy kisebb emelkedő várt a versenyzőkre. Itt a szökevények között megbomlott az egyetértés és hatan hagyták ott a többieket. A hatosból Remi Cavagna vállalta be, hogy megpróbál egyedül hazaérni, de nem sikerült a QuickStep bringásának. Alberto Bettiol viszont lerázta a többieket és megnyerte a szakaszt. A második helyet Simone Consonni, a harmadikat pedig Nicolas Roche szerezte meg.
A mezőny Valter Attilával és Dina Mártonnal együtt közel 23 perc hátránnyal ért a célba, az összetettben változás nem történt, továbbra is Bernal viselheti a rózsaszín trikót, viszont nehéz 3 nap vár még a kolumbiaira.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo