fbpx

Evenepoel feladta a Girót, a QuickStep rossz “lóra” tett

A Giro d’Italia 17. szakaszán történt bukás miatt Remco Evenepoel feladta a versenyt, míg a Deceuninck-QuickStep másik fiatal versenyzője Joao Almeida a nap legjobbja volt.

Arról már beszámoltunk, hogy a Giro d’Italia 17. szakaszán Remco Evenepoelnak ismét gondjai támadtak, az utolsó előtti hegyen már nem bírta a BikeExchange által diktált tempót, de éppen a hegytetőre vissza tudott zárkózni a belga sztárkerékpáros, viszont a legnagyobb pechére a lejtőn a mezőny végén belekerült a tömegbukásba és nekiütközött a szalagkorlátnak. A bukás után sokáig üldögélt a korláton és nem lehetett tudni, hogy folytatja-e a versenyt, de végül felült a kerékpárjára. Természetesen rengeteg időt kapott, ami ebben a helyzetben lényegtelen, mert már az összetett esélyei az előző szakaszokon teljesen elszálltak, főleg a 16. szakaszon, ahol közel 20 percet kapott a legjobbaktól. A szakasz után megvizsgálták Evenepoelt és bár olyan sérülést nem találtak nála, ami egy kerékpáros számára akadály lehetne a verseny folytatása szempontjából, visszaléptették a versenyből azzal az indokkal, hogy a Evenepoel idei programja szempontjából az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban teljesen felépüljön és ezért kiszáll a Giro d’Italiáról. Ez valószínűleg teljes mértékben megállja a helyét, mert a 16. és 17. szakaszon nyújtott teljesítménye alapján már csak szenvedés a belga kerékpáros számára ez a verseny és ez nem szolgálja az érdekeit.

Viszont a csapat másik kerékpárosa Joao Almeida, aki a tavalyi Girón robbant be, a 17. szakaszon szárnyalt, minden összetettre esélyesnek adott időt. De a portugál számára az idei Giro d’Italia első fele sikerült rosszul, egyrészt, mert volt egy rossz napja és utána hátrarendelték Evenepoelhoz segítőnek, ami a jelenlegi helyzet tudatában egyértelműen rossz döntés volt, mert az utolsó szakaszokon mehetett volna Almeida a rózsaszín trikóért. A rossz nyelvek szerint a Deceuninck-QuickStep csapata Evenepoelt favorizálta annak ellenére, hogy minimális esélye volt annak, hogy a fiatal belga végig fogja bírni a három hetet. A döntésben az is szerepet játszhatott, hogy 2021 végén Almeida elhagyja a csapatot. Így viszont a Deceuninck-QuickStep két szék közé esett, Evenepoel kiszállt, Almeida pedig messze van a rózsaszíntől.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo