fbpx

Garmin-kompatibilitás Shimano Di2 szoftverfrissítéssel

 

A Shimano imént bejelentett szoftverfrissítése újabb integrációs lehetőségeket biztosít a Di2 elektronikus váltórendszerek használóinak. Segítségével a félváltókar tetején elhelyezett kapcsológomb a Garmin GPS-készülékeket, illetve egyes okostelefonokat is képes vezérelni.

shimano_di2_garmin_1
A Shimano Di2 9070 félváltókar az új funkciólehetőséggel Garmin vagy okostelefon-távirányítóként működik, a fékváltókar elengedése nélkül képes váltani a képernyőüzemmódok közt. Lehetővé teszi, hogy például a tájékozódásra szolgáló navigációs üzemmód és a szokványos adatlap-nézet között váltogassunk, így biztosítva mindkét fontos funkciót. A vezérlés ANT+ alapú, és a tavasszal bejelentett D-Fly technológia lehetőségeit veszi igénybe. A legjobb az egészben, hogy a fejlesztés a szoftverfrissítésen kívül semmi mást nem igényel, a későbbiekben a felhasználási kör egyre több készüléktípussal, operációs rendszerrel lesz kompatibilis.

shimano_di2_garmin_3Mindezen felül a működtetés menete is testre szabható, a fékváltókar tetején lévő gomb bármilyen funkció elérésére beprogramozható. Most télen különösen fontos, hogy a kormányt ne kelljen elengedni ilyen műveletekhez, illetve kesztyűben az érintőképernyők kezelése ma még nem olyan gyors és megbízható, mint a szabad ujjbeggyel. Ezen felül az irányítás nem korlátozódik a fékváltókartesten lévő gombokra: bármelyik külső irányító (spintpozícióhoz elhelyezett, triatlonkormányos, stb.) ugyanúgy beprogramozható a vezérlésre.

Ha jól belegondolunk, a D-Fly technológia a jövőben a lehetőségek igen széles tárházát biztosíthatja, például az egyre jobban elterjedő videokamerák fékváltókar nélküli kezelését is biztosíthatja, de mondjuk görgős edzés közben is vezérelhetjük a fejlett, számítógépes szimulációt biztosító készülékeket. A kompatibilitás-lehetőségekről a Shimano folyamatosan frissülő honlapján, illetve a hazai forgalmazónál lehet tájékozódni.

shimano_di2_garmin_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo