fbpx

FotoTour: lábjegyzetek a Giro d’Italia első két szakasza után

Egy országúti szakasz és egy csapatidőfutam volt a hétvégi penzum a Giro d’Italia mezőnye számára, a május 4-én startoló háromhetessel kapcsolatban messzemenő következtetéseket még nem vonhatunk le, de már bőven akadtak említésre méltó mozzanatok az olasz körversenyen, melyeket képekkel illusztrálva gyűjtöttünk csokorba:

a

Nápolyból, a Népszavazás teréről startolt el – 2013-ban 96. alkalommal – a 207 fős mezőny, Olaszországban a kerékpársportot övező érdeklődés továbbra is óriási.

a

A címvédő kanadai Ryder Hesjedal rózsaszín trikóban állhatott a rajthoz, megtisztelve tavalyi sikeréért.

a

A “Staff” hatalmas a Giro d’Italia-n, ízelítőül egy sor a motoros kíséretből

a

Mediterrán hangulat Nápolyban egy nem mindennapi szemszögből

a

A nápolyi szakaszt a GT-k első napjaiban szokásos bukások tarkították. Sajnos a poros dél-olasz utak nem kedveznek a versenynek ebből a szempontból, az első héten nagyon kell majd figyelni…

a

Az első szakasz a Quick Step és a Cannondale összecsapásáról szólt, A Cannondel kevert szökésbe versenyzőt, a mezőny élén így a belgák dolgoztak Cavendish-nek a táv nagy részében. A végjátékra Cavendish egyetlen segítője Steegmans maradt, aki megoldotta nem egyszerű feladatát.

a

Az utolsó kilométerekre a Cannondale-vonat vette át a kezdeményezést, és a bukástól sem zavartatva tökéletesen megcsinálták a versenyt sprinterüknek, Vivianinak. Talán ezért volt meglehetősen nevetséges az olasz  – a képen is látható – dühkitörése, hiszen minden adott volt, hogy megverhesse Cavendisht, de bebizonyosodott, hogy Viviani még nem képvisel egy kategóriát a brit ex-világbajnokkal.

a

Cavendish és Cavendish Junior a dobogón

a

Vasárnap is papírforma eredmény született, a Sky pezsgőzése a dobogón azonban nem mindennapira sikeredett!

a

Az időfutam trükkös pályán haladt Ischia szigetén, tipikus dél-olasz díszletek között, technikás kanyarokkal és néhány rövid meredek emelkedővel tarkítva. Az Asztana csapata a lehető legtöbbet kihozta a lehetőségeiből, egy nem éppen időfutam specialistákból álló társasággal.

a

Nacer Bouhanni még a felejthető eredményt (19.) produkáló FDJ tempóját sem bírta, de a szett nagyon menő: vörös egyberuha, francia bajnoki design a Sidi cipőn, tökéletesen áramvonalas időfutam bukó és a Lapierre sem csúnya… Nálunk a manöken kategória győztese!

a

A Vini Fantini a “pozitív” meglepetést okozók táborát erősítette…

a

Cavendish és a Quick Step viszont elmaradt az időfutam világbajnok csapattól elvárt eredménytől, és a várakozásoktól, hogy próbálják védeni a Maglia Rosa-t.

a

Vincenzo Nibali nagyon elégedett volt teljesítményükkel, főleg hegyi menőkből álló segítői gyakorlatilag minimalizálták a veszteséget (14 mp) Wigginsékkel szemben. Ha Nibali hasonlóan keveset kap a szombati sík egyenkéntin is, egy trükkös lejtmenetben szerzett időkülönbséggel is visszahozhatja a hátrányt a hegyekben.

a

A Skynál úgy tűnik testületileg tanítják a nemzeti zászlókkal való bánásmódot…

Fotók: Stefano Sirotti – sirotti.it

FotoTour: a Giro d’Italia csapatbemutatója olaszosan

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo