fbpx

FotoTour: 2014 új színei – még több sztárbringa és mezek bemutatója

A profi kerékpársport főszereplőinek megújult szerelését és kerékpárjait bemutató cikkünk után összegyűlt egy második adag, még nagyobb sztárokkal és igazi sztárbringákkal. A mögöttünk álló hét során mutatkozott be többek között a Tinkoff-Saxo, a Giant-Shimano és a Trek gyári csapata is.

A Team Tinkoff-Saxo

A Team Tinkoff-Saxo

Alberto Contador

Alberto Contador

A tulajdonosváltás után az orosz Oleg Tinkov cége, a Tinkoff Credit Systems színe, a sárga dominánsabb lett a Team Tinkoff-Saxo szerelésén, és a Specialized McLaren Venge kerékpáron is.

A Kanári Szigeteken tartott csapatbemutatón komolyabb transzferekről nem számolhatott be a Tinkoff-Saxo-t immár csak menedzserként irányító Bjarne Riis, távozott Alberto Contador egyik fontos segítője és honfitársa, Benjamin Noval, valamint Oleg Tinkov hatására két orosznak adtak lehetőséget WorldTour-szinten. Riis elmondta még, hogy a Tour de France-on jobb szereplést vár Contadortól, mint 2013-ban, és idén már most biztatóbb formában van, mint tavaly ilyenkor.

Specialized McLaren Venge

Specialized McLaren Venge

A Specialized csapatbringák nem sokat változtak, kis ráncfelvarráson estek át, a főleg sprintereknek ajánlott McLaren Venge változaton például – hasonlóan a mezhez – jobban dominál a Tinkoff-sárga, mint tavaly. Megtalálható lesz a gépparkban Contador kedvence, a Tarmac SL4, a kockakövekre ott a Roubaix, időfutamra pedig marad a SHIV legfrissebb változata.

Specialized Tarmac SL 4

Specialized Tarmac SL 4

Szintén átalakult a tulajdonosi szerkezet a holland licenccel induló WorldTour gárdánál, a tavaly Argos-Shimano néven futó csapat névadó támogatója lett a legnagyobb kerékpárgyártó, a tajvani Giant.

Kittelék új színekben

Kittelék új színekben

A gyorslábú fiatal németek, Marcel Kittel és John Degenkolb nevével fémjelzett csapatnál idén is bíznak Marcel Kittel remek szereplésében a Tour de France-on, és remélik, hogy a körversenyeken szerzett szakaszgyőzelmeken kívül Degenkolbnak klasszikust is sikerül ledurrantani, sőt, még a világbajnokságon is akár győzelmi eséllyel indulhat.

Giant Propel

Giant Propel

A tavalyinál design szempontjából talán elmaradó Giant kerékpárok műszaki szempontból a mindenkori csúcstechnológiát képviselik, válasszák a versenyzők a kedvező légellenállású és szupermerev Propelt, a klasszikus mindenest, a TCR-t, az úthibákat kiválóan csillapító komfortos Defy-t vagy időfutamra a Trinity-t.

Fabian Cancellara a Trek új mezében

Fabian Cancellara és a Trek új szettje

Tisztelegve a csapat sztárja, Fabian Cancellara Paris-Roubaix győzelmei előtt, Roubaix újabb velodrómjában prezentált az amerikai Trek Factory Racing, melynek sora jelentősen gyengült 2014-re. Andreas Klöden visszavonult, távozott Gallopin, Monfort, Machado és Bakelants is, a Vuelta-győztes Hornernek nem kínáltak szerződést. Érkezett az Europe Tour-ban villogó isztrák Zoidl és a holland Van Poppel-fivérek, valamint főleg marketing céllal igazoltak különböző nemzetekből.

Az új mez illeszkedik a világszerte hódító visszafogott trendbe, fekete alapon fehér díszítések, próbál eleganciát sugározni. A kerékpárok is harmóniában vannak a szereléssel, a több fehér betétről és alacsonyabb homlokcsőről felismerhető Madone 7.9 kimondottan szépre sikerült, Cancellarának a kockakövekre készült a feketébb és kényelmesebb Domane 6, időfutamra pedig a Speed Concept 9. szériájából választhatnak a versenyzők.

Sylvain Chavanel és az IAM meze

Sylvain Chavanel és az IAM meze

Bemutatkozott az egyik legjobb francia bringás, Sylvain Chavanel is új csapatával, a svájci IAM Cycling gárdájával. A Pro Continental csapat titkon Tour de France-szabadkártyában is reménykedik Chavanellel a soraikban, a szezon első felének legfontosabb célja pedig a Párizs-Nizzán való jó szereplés.

Scott Addict

Scott Addict

A bringabeszállító maradt a Scott, és a megújult Addict-et szeretnék elsősorban promotálni.

Scott Foil

Scott Foil

Persze a bevált Foil kerékpárt is választhatják majd a versenyzők.

Samu is prezentált, kicsit máshogy, mint a versenyzőtársak...

Samu is prezentált, kicsit máshogy, mint a versenyzőtársak…

Bemutatónk végére pedig egy érdekesség, az Orbea az Euskaltel megszűnése ellenére is “prezentált”, a még mindig szerződés nélkül pihenő pekingi olimpiai bajnokkal, Samuel Sanchezzel.

A mattfekete Orcával

A mattfekete Orcával

A spanyol bringás a 2013 során használt mattfekete Orca utcai változatát mutatta be, ami a legkönnyebb és legmerevebb karbonból készül, monolink nyeregrögzítéssel, elektromos Dura Ace-szel, s zömében mattfekete kiegészítőkkel..

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo