fbpx

Akinek nem lennénk a helyében: közvetlenül a műtét után újabb törés…

Iszonyú szerencsétlenül kezdődik a 2014-es szezon az izgága francia kerékpáros sztár, Thomas Voeckler számára, aki edzésbalesetet szenvedett tegnap Ausztráliában, már a január 21-én kezdődő Tour Down Under-re készülve.

A múlt héten eltávolított vasak

A múlt héten eltávolított vasak

A 2014-ben már WorldTour licenccel induló Europcar kapitánya szűk két hete esett át egy operáción, mely során a tavalyi Amstel Gold Race-en elszenvedett kulcscsonttörését rögzítő vasakat távolították el. Sokáig nem maradt ép a korábban Tour de France sárga trikót is viselő és többszörös szakaszgyőztes válla, ugyanis tegnap Adelaide városában az első edzésen sikerült karamboloznia.

Amikor reggel edzésre mentünk, egy gyalogos lépett ki az útra, egy autó pedig nagyot fékezett, és nekem már nem volt időm megállni. A következő pillanatban arra eszméltem, hogy harmadszor is eltört a kulcscsontom. Azonnal kórházba szállítottak és a röntgen kimutatta a törést, így vissza kell térnem Franciaországba, ahol kezelések várnak rám. Azt még nem lehet tudni, mikor ülhetek újra bringára

12 nap telt el, hogy kivették a vasakat a vállamból, és minden rendben volt, de vigyázni kellett, ne essek rá újra. Nem volt nagy a kockázat, ráadásul 14 éves profi pályafutásom során most ütköztem először edzésen autóval. Ez van, erre mondják, hogy pech… – kommentálta Voeckler az esetet.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo