fbpx

Ezt hallottuk Indiántól

Idősebb és leghűségesebb olvasóink emlékezhetnek még az elődmagazin hasábjain a kilencvenes évek vége felé futó „Indián népmesék” rovatunkra, ahol Boér „Indián” Júlia sokszoros DH bajnoknőnk számolt be a különböző versenyekről. Ő azóta Ausztráliában él és versenyez, de sikerült utolérnünk, és néhány érdekes információt megosztott velünk, hiszen a legtöbb ausztrál élversenyzőhöz van kapcsolata:

„Mick Hannah a Mongoose-nál lesz idén. Eredetileg a GT csapathoz igazolt, de a végén Mongoose-zal fog versenyezni. Sokat edz, de még van rajta kb. 5-8 kiló felesleg. Húga, Tracey Hannah, aki 2007-ben a schladmingi DH VK-t megnyerte és 2008-ra anyagi problémák miatt visszavonult, úgy fest, hogy végleg felhagyott a versenyzéssel. Most egy földfelmérő cégnél írnokoskodik. Mikor panaszkodtam Mick-nek, hogy Tracey nem válaszol az e-mailjeimre, Mick válasza az volt, hogy a probléma nem velem van, hanem a húgával. Annyira kiábrándult a versenyzésből, hogy nem akarja a bringásokkal tartani a kapcsolatot.

Tracey Hannah-át itt láthattuk utoljára ilyen pózban? 2007 Schladming

Tracey Hannah-át itt láthattuk utoljára ilyen pózban? 2007 Schladming

Beszéltem Bryn Atkinsonnal is. Mivel a GT elbocsátotta őt és barátnőjét, most egy saját, amolyan Brian Lopes-féle csapatot szeretnének összehozni maguknak, de még minden képlékeny. Az ausztrál GT menedzser szerint a GT frissíteni akart a versenyzői profilján és nem igazán voltak megelégedve Brian eredményével, hiszen néhányszor még a top 80-ba sem kvalifikálta magát a vk-n. Jill Kintner-t szeretik, de kettejük egy „kettő az egyben csomag”: ha az egyiket akarod a másikat is szponzorálnod kell. Persze ahányszor beszélek Bryn-nel, mindig azt mondja, hogy keményen edz.

Kedvencem és példaképem, Jared Graves idén nem fog BMX crossban versenyezni, csak a montizásra összpontosít. Azt mesélte, hogy az olimpia az egyik legrosszabb verseny volt, alig voltak nézők és semmi hangulata nem volt a futamoknak. Ugyancsak nem volt megelégedve a BMX versenyzőkkel sem. Mesélte, hogy az edzőtáborokban a pihenő napokon ő skate parkba ment ugrálni, a többiek meg a tengerparton döglöttek. Szerinte legtöbbjük túl régóta űzi ezt a sportot, és alig van inspirációjuk. Hiányolta a „jó öreg montis társaságot”. A BMX-esek egyszerűen túl unalmasak voltak. Jared egyébként – ahogy az tőle megszokott – hihetetlenül keményen edz és remélem idén már a szerencse sem fogja elhagyni! További hír vele kapcsolatban, hogy megvált a 661 cégtől.

A fiatal, 4X vk győztes Caroline Buchanan még mindig szponzort keres. Idén párhuzamosan fog versenyezni BMX-ben és 4X-ban is. A három európai vk-ra (Maribor, Fort William és Andorra) mindenképpen menni fog. Most éppen egy három hónapos edzőtáborban van a kitűnő versenyzőből edzővé vált Wade Bootes szárnyai alatt. Nagy valószínűséggel nagyon jól fog menni idén.”

Láttam a Giant prototípus bringáját is a múltkori futamon, de nem tudok még róla semmit. Hétvégén kocsmázni megyünk Jareddel, úgyhogy majd rákérdezik néhány sör után, hogy mi  a véleménye róla, így a következő jelentkezésemkor már talán lesz némi érdemi információm róla.”

Fotó: KGÁdám

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo