fbpx

A montisok szövetségi kapitánya válogatott keretet hirdetett

A válogatottban lehetőséget kap az olimpiai 23. helyezett Parti András és a junior világbajnoki ezüstérmes Benkó Barbara mellett további 9 kerekes, a klubok közül a hazai Meridások és a Cube-Csömör adja a legtöbb kerékpárost.

A szövetség elnöksége által a közelmúltban kinevezett szövetségi kapitány, Valter Tibor kijelölte a 2009-es szezon válogatott keretét, bár igaz, teljesítményektől függően menet közben akár változhat is az összetétel. A most 11 fős alakulat tagjai az olimpiai krossz és a maraton versenyek alkalmával fogják képviselni Magyarországot a világversenyeken, várhatóan közülük kerül majd ki, aki részt vesz az olimpiai kvalifikációs küzdelmekben, melynek sikere londoni repülőjegyet érhet.

A szakvezető az elmúlt időszak produktumát vette figyelembe. A nemzetközi eredmények mellett 2008-ban Parti András a felnőttek között olimpiai krosszban és maratonon, az U23-as Lobmayer Balázs és a tavaly még juniorkorú Benkó Barbara az olimpiai számban, míg az előző esztendőben szintén még utánpótlás Juhász Zsolt mindkét szakágban magyar bajnoki címet gyűjtött.

A klubok szintjén a hazai Meridások és a Cube-Csömör egyaránt 3-3 bringást adott a keretbe. Benkó tavaly még az LTV Merida Racing színeiben érte el sikereit, a szezon végén azonban német gárdához igazolt, csak úgy, mint a Trek Józsefhegyből távozó olimpikon Parti.

Hegyikerékpáros válogatottak 2009-ben:

Benkó Barbara – (U23) Rothaus-Cube, német
Blazsó Márton – (Elit) Zalaegerszegi KSE
Bogár Gábor – (Elit) Cube-Csömör KSK
Buruczki Szilárd – (Elit) Pilis Cross Country Club
Juhász Zsolt – (U23) Cube-Csömör KSK
Lobmayer Balázs – (U23) Merida Maraton Team-CST
Lukács Bálint – (U23) LTV Merida Racing
Melts András – (Elit) Corratec World Team, német
Parti András – (Elit) SRM Stevens Team, német
Szatmáry András – (U23) Cube-Csömör KSK
Szlobodnyik Zsolt – (Elit) Merida Maraton Team-CST

Bővebb információ: www.bikefun.hu és www.mmtbszsz.hu

Forrás: A hazai Merida csapat és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség
közös sajtóanyaga

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo