fbpx

Ez kerékpársport, nem foci! – Merckx a Contador-dupláról

Sokan beszélnek róla, mióta Alberto Contador bejelentette, hogy idén megpróbálja megnyerni a Giro d’Italia-t és a Tour de France-t is, hogy sikerülhet-e a hatszoros GT-győztesnek a duplázás…

Contador és Merckx (Fotó: Marca - Sportfotodienst)

Contador és Merckx (Fotó: Marca – Sportfotodienst)

A spanyol Marcának a kerékpársport élő legendája, a Tourt és a Girót 1970-ben, 1972-ben és 1974-ben is megnyerő Eddy Mercx a mai általános szakmai állásponttal szembemenve úgy nyilatkozott Katarban, hogy a spanyol GT-menő Tour de France-szereplése szempontjából nemhogy károsan hatna a versenyzés a Giro d’Italia-n, hanem éppen ellenkezőleg:

Szerintem a Giro a lehető legjobb felkészülés a Tourra. Nem annyira gyors körverseny, mint a francia, inkább a hegyekről szól. A tapasztalat beszél belőlem, sokkal jobban teljesítettem a Touron, ha előtte versenyeztem a Girón. Szerintem okosan döntött Contador, hogy megcsinálja a duplázást egy éven belül. Szerintem a többieknek, Froome-nak, Nibalinak és Quintanának is így kellene tennie, ráadásul számunkra is jobb lenne így a műsor!

Merckx élesen elhatárolódik azoktól, akik úgy gondolják, hogy Contador a Giro után fáradtan állna rajthoz a Tour de France-on:

Fáradtan? Ugyan már! Ennek nincs semmi alapja, tudják mennyi idő van a két verseny között? Valójában még a Svájci Körverseny is belefér közben, az igazság az, hogy bőven elég idő van regenerálódni. Ez kerékpársport, nem foci! Lehet sokat változott a kerékpársport, de még mindig hajtani kell a bringát. Ha az én időmben is meg lehetett nyerni egymás után mindkét versenyt, akkor miért ne lehetne most is? Akár indul az olasz körversenyen, akár nem, az én favoritom a Tour de France-ra továbbra is Contador.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo