fbpx

Eső helyett csak a remek pálya – utoljára – a Buda Maratonon

Több mint 500-an választották május 1-ejei programnak az utoljára a Hármashatár-hegyi vitorlázó repülőtérről rajtoló Buda Maratont.

Rajt a reptéren - utoljára

Rajt a reptéren – utoljára

Dósa Eszter

Dósa Eszter

A meteorológusok és egyes sporttársak szokásos riogatása végül alaptalannak bizonyult, a verseny idejére száraz idő és nagyjából száraz pálya várta a hegyikerékpárosokat, így még utoljára használhatták a szezon egyik legrövidebb – és kissé XC-s jellegű – maraton pályáját, jövőre már valószínűleg hosszabb távon, teljesen más útvonalon halad majd a Buda Maraton.

Blazsó Márton

Blazsó Márton

A szokásos „széles rajt” a vitorlázóreptérről szokás szerint okozott némi tumultust az első felfeléken és lefeléken, de a legerősebbek már ekkor elöl voltak. Másképp nem is lehet felépíteni a taktikát ezen a versenyen, aki ott akar lenni a végelszámolásnál, nagyon be kell kezdenie. A rövid, alig 40 kilométeres táv ellenére a Buda Maraton ezért az egyik legnehezebb verseny, rögtön a szezon elején.

A leggyorsabbak idén a magyar Kross versenyzők voltak, az abszolút első férfi Blazsó Márton, míg az első női versenyző Dósa Eszter lett, utóbbi a fiúkat megszégyenítő idővel.

Teljes eredménylista (hosszú és rövid táv) letölthető excel-formátumban: 2014_budamaraton

Fotók: Tirszin János; Nutrixxion-fotógaléria: http://foto.nutrixxion.hu/2014/MTB/0501-BudaMaraton/index.html

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo