fbpx

Értékelés: 50 versenynap a nemzetközi naptárban, 10 országban, 2 kontinensen

Változások előtt áll a Szuper Beton csapata, amit hamarosan bejelentünk a Bikemag hasábjain is, előbb azonban Stubán Ferenc csapatvezetővel értékeltük a 2016-os évadot.

szuper_beton_team_5

Bár idén nem kontinentális bejegyzéssel üzemelt a Szuper Beton Team, továbbra is ez volt az a magyar csapat, mely főleg a nemzetközi elit versenyrendszerben teljesítette a szezont, az UCI Europe Tour eseményein.

Bikeamag: Hogyan értékeled az idei teljesítményt?

Stubán Ferenc: Több mint 60 versenynapból kereken 50 a nemzetközi kerékpáros szövetség (U.C.I.) versenynaptárába tartozó egy (1.2) illetve többnapos (2.2) viadalok voltak. Nemzetközi szinten kis csapat kis célokkal, így indultunk neki a szezonnak. Aki ismer az tudja, hogy számomra a minimális szint, hogy a már említett versenyeken értékelhető eredményeket elérni. Fiataljaink szépen gyűjtögették a kilométereket, közülük négyen (Filutás, Lóki, Móricz és Rózsa) is 6 ezer km felett versenyeztek, de a többiek (Lengyel és Mogyorósi) is 4 ezer körüli teljesített km-ig jutottak az UCI versenyeken.

szuper_beton_team_4

Bikemag: Eredmények szempontjából mire volt ez elég?

Stubán Ferenc: Bár UCI pontokat még nem sikerült szereznünk, de néhány biztató eredményt azért elértünk. 1 top 5-öst Rózsa Balázs révén, 5 top 10-est (4-Móricz, 1-Rózsa) és 18 top 20-ast (7-Rózsa, 6-Filutás, 5-Móricz). Ezekből a kilométerekből és kisebb eredményekből lehet a jövőben építkezni és végre az UCI mércéjével mérve számottevő eredményeket elérni. Fenntartva annak a lehetőségét, hogy a 2020-ban Tokióban megrendezésre kerülő Olimpián ismét legyen magyar résztvevője az országúti mezőnyversenynek, csakúgy mint 1992. és 2012. között volt az összes Olimpián.

Bikemag: Mit tartasz a legnagyobb sikernek 2016-ban?

Stubán Ferenc: Az év legfontosabb versenye a Tour de Hongrie volt, sikerült megismételni, hogy fiatal versenyzőinkkel a legjobb magyar csapat legyünk, a Rózsa, Filutás, Móricz trió pedig a három legjobb magyar U23-as versenyzőnek járó díjat is megnyerte, Rózsa Balázs lett a magyar körversenyen a legjobb magyar. Kiemelten készültünk a szezonban a Tour de Hongrie-ra, aminek meg is lett az eredménye.

szuper_beton_team_2

Ezen kívül Filutás Viktor a Pálya Eb-n U23-as korosztályban 4000 méteres csúcsot, 4:34 percet ment idén, nyertünk bajnokságokat, a Filutás-Lóki páros 48-as átlagot hajtva a felnőtteknél is jobb időt ment a páros ob-n. Sajnálom, hogy a hármas csapatot törölték, hiszen mi felkészültünk a megfelelő technikával.

Kisebb hazai viadalokon is győztünk, de utóbbiaknak nem tulajdonítok nagy jelentőséget, mert ezek felkészülésünk állomásai voltak. Nem akarok senkit ledegradálni, de szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy ha az UCI-versenyeken nem tudunk értékelhető eredményeket elérni, akkor kerékpársportunk eltűnik a nemzetközi kerékpársport látószögéből.

szuper_beton_team_1

Bikemag: Hogyan tovább?

Stubán Ferenc: Rózsa Balázs kontinentális szinten folytatja, ami mutatja, hogy volt értelme a munkának. Záros határidőn belül én is szolgálni fogok újdonsággal a csapatunkkal kapcsolatban, amint konkretizálódik, tudatni fogom a Bikemag olvasóival…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo