fbpx

Engedd el a féket! Jön a Downhill Országos Bajnokság!

Lehet-e még egyszer olyan izgalmas a Downhill OB, mint tavaly? Ez az egyik olyan kérdés, amire július közepén lehet, hogy választ kapunk a szakág itthoni legrangosabb versenyén Eplényben, a Downhill Országos Bajnokságon! A hazai „lejtőzés” krémje ismét összegyűlik a Veszprémhez közeli Sí- és Bringarénában, a fergeteges hangulat és a kiélezett küzdelem garantált, sőt még sok-sok mindent rejteget a július 14-től 16-ig tartó bajnokavatás!

Kik lesznek 2017 legjobbjai? Kik fogják a leggyorsabban teljesíteni a döntött kanyarokkal, technikás szakaszokkal, ugratókkal és tempós részekkel tűzdelt pályát? Nehéz megmondani, bőven elég, ha már csak a fentebb említett tavalyi versenyből indulunk ki, ahol még egy Busse Combat kés is a piaci használt kategóriát képviselte volna a srácok felfoghatatlanul éles küzdelme mellett. Egyszerre volt teljes őrület és az elhivatottságtól fagyott levegő. Idén is hasonlóra lehet számítani, de hogy mely kategóriákban döntenek majd tizedek-századok vagy hol lesz egy kisebb előny valakinél, azt egyelőre még nem lehet teljes bizonyossággal megmondani, mindig rengeteg meglepetést rejt, mikor végre ismét összejönnek a hazai downhillesek.

Downhill Országos Bajnokság 2017

Ha már szó esett a pályáról, a jól bevált vonalvezetés nagyobb mértékben nem változik, de biztosan lehet számolni néhány módosítással és persze maradnak mindenhol a kerülőnyomok is, hogy bárki számára teljesíthető legyen. Többek közt ezért is kerül mindig kiírásra a két nyílt kategória, az Open és a Merev (merevvázas kerékpárosok), hogy ne csak a teljes szezont végigversenyző sportolók tudjanak megküzdeni az órával és egymással.

Nem csak a szabadidős tevékenységek e fajtájának okozta örömből lesz érdemes célba érni vasárnap délután, hiszen minden egyes bringás, aki teljesítette a döntőt, annak automatikusan bekerül egy kalapba a rajtszáma. Ez még önmagában persze kevés lenne, de amint vége az eredményhirdetésnek, nagy szorgalommal elkezdődik majd a számok kihúzgálása és minden egyes húzás után, valaki egy értékes nyereménnyel térhet haza. Hogy mik lesznek ezek? Hamarosan kiderül az esemény Facebook oldalán, megéri követni!

A verseny a bajnoki küzdelmeken felül a magyar válogatottba kerüléshez a végső összecsapás a négy pontszerző közül, ráadásul duplaszorzós! Szoros az állás az élen, nagy a küzdelem Palotai Gábor és Keresztes Péter között.

A fő attrakció természetesen a vasárnapi időmérő és döntő, de ezeken túl eseménydús három napot kínálnak a rendezők az extrém bringasportok szerelmeseinek, hiszen az egész hétvégi downhill edzések között több látványos elemet is találunk a kiírásban. A TOP edzés már teljesen megszokott, azonban az idei versenyen debütál a PRO RUN, ahol a licence-es igazolt versenyzők mérhetik össze tudásukat még egy futamban már szombat késő délután. Továbbá ismét több egyéb aktivitással és meglepetéssel is készülnek a szervezők.

rider: Veres Márton Vitéz, fotó: Csizmadia Bálint

A nevezési díj már 4 éve nem változik és továbbra is bővül a rendezvény. Érdemes kicsit taglalni, hogy a már feljebb említetteken túl miknek lehet részese lenni, illetve mikhez lehet hozzájutni az akár már 8.000 Ft-os előnevezésért.

Kezdésnek három napi felvonójegy már benne is van, ami önmagában meghaladja ezt a díjat, ez azt is jelenti, hogy három napig lehet biciklizni ezen az áron. Kiépített, biztosított pálya fogadja a bringásokat, ahol a kerülőnyomok segítségével szinte egy kezdő downhilles is le tud gurulni, de tempót és jó időt menni a gyors íveken igen komoly kihívás, így az élmezőny összecsapása idén is élesnek ígérkezik.

A versenyeken fotocellás időméréssel ezred másodperc pontosan tudhatjuk meg az eredményeket és továbbra is lesz részidő- és sebességmérés is.

A nevezési csomagban is lehet majd ezt-azt találni, idén sem mehet haza senki üres kézzel! A depót se felejtsük el, ugyanis a nagy murvás parkoló kiváló terep a bringás város kialakítására, ahol korlátozott számban lesz áramvételi lehetőség is a csapatok és versenyzők számára. Ráadásul ez is teljesen ingyenesen! Érdemes depóterületet foglalni az egyesületeknek, amit a verseny előtti hétfő (július 10.) éjfélig még meg lehet tenni a www.dhracing.hu és a versenykiírás iránymutatása alapján!

Ugyanezen a honlapon már megy az előnevezés, ahol július 12. éjfélig lehet ezt megtenni, megéri, mert így olcsóbb és a helyszínen egyszerűbb, illetve gyorsabb is!

Videó a 2016-os Downhill Országos Bajnokságról:

[youtube height=”400″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=5LY8RA3KRt8[/youtube]

 

Szóval ismét óriási megmozdulás várható a Downhill OB-n Eplényben, ahol az egészséges versenyszellem találkozik a bajnoki cím lázával és mindez párosul a fergeteges hangulattal. Na de hogy mi lesz ebből? El kell jönni és meg kell tapasztalni!

Végül – de nem utolsó sorban – röviden összegezve: Országos Bajnokság, a válogató kvalifikáció utolsó fordulója, háromnapos bringázás és felvonójegy, épített pályák, látványos izgalmas versenyek, biztosított körülmények, értékes nyeremények a díjazottaknak és sorsolásra egyaránt, bőséges nevezési csomag, rengeteg ajándék, mindez nyolc-kilencezer forint nevezési díjért! Ha versenyezni szeretnél vagy csak egy jót bringáznál a haverokkal vagy csak nézőként kíváncsi vagy az egész felhajtásra, akkor július 14-től 16-ig Downhill Országos Bajnokság Eplényben!

Versenykiírás ITT TALÁLHATÓ!

További hírek és információk az esemény Facebook lapján, illetve a www.dhracing.hu –n!

 

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo