fbpx

Elrajtolt a csapatidőfutam-vb szempontjából döntő Székely Körverseny – videó

Az első napon nem sikerült az UCI-pontszerzés az Utensilnord-Ora24.eu számára az UCI 2.2 kategóriás 7. Székely Körversenyen, ahol kontinentális csapatunkon kívül a Bellotto Cycling Team színeiben is részt vesznek magyar versenyzők.

Az Utensilnord sora után röviden bemutatnánk a Bellotto mix csapatát is: A csapat névadója a Bellotto kerékpáros ruházatot, valamint Fizik nyergeket gyártó margitai (romániai) cég, mely többek között a Sportful, Castelli, Scott, Bioracer, márkáknak a beszállítója. A Bellotto a kontinentális Tusnad Cycling Team és más romániai csapatoknak készíti a kerékpáros mezeit, a magyar mezőnyben is egyre többen választják őket, többek között a Szegedi KSC, Körösbike, DKSI-Freeriderz, Miránk DOMKK.

szekely_kor

Fotó: Kovács Csaba

A vegyes csapat tagjai: Molnár István a Bianchi Cycling Teamből, az idei Magyar Bajnokság 3. helyezettje, Fejes Gábor az ez évi időfutam bajnok és Kónya Tamás a Bátorfi AKT, valamint Nagy Zoltán a DKSI-Freeriderz csapatából. Ők négyen alkotják a magyar különítményt. Továbbá Csicsáky Tamás és Kapás Antal Levente Marosvásárhelyről, Szatmárnémetiből Hajdú Zsolt, aki jelenleg egy francia amatőr csapat tagja.

A verseny augusztus 7-én a csapatbemutatókkal kezdődött Csíkszereda főterén. Csütörtökön az első etap egy 189 km-es dombos terepen zajló szakasz volt, csíkszeredai befutóval. Az első nap nagyon gyors versenyt hozott, a 189 km-es távot 44,5 km/h átlagsebességgel tett meg a mezőny, a szakasz felénél két versenyzőnek sikerült elszakadni, maximális előnyük két és fél perc volt. Az utolsó 25km-en érte utol a mezőny őket, sprint befutó döntött a szakaszról, melyet Buts Vitaliy (Kolls) nyert meg Ivan Stevic (Tusnad) előtt.

Videó összefoglaló:

A még klubszínekben is vb-részvételben reménykedő Utensilnord versenyzőinek az első napon nem jött össze a pontszerzés, de az egyik legfőbb rivális ukrán ISD csapata számára sem. Sajnos a Portugál Körversenyen a Rusvelo versenyzője, Alexander Szerov szakaszt nyert, így az oroszokkal szemben nőtt a lemaradás.

Csüggedésre azonban még nincs ok, Alessandro Mazzi (8. +0:07 p), Dér Zsolt (11. +0:07 p), Lovassy Krisztián (17. +0:07 p), Kusztor Péter 23. +0:07 p), Simon Péter (28. +0:07 p), Frederico Rocchetti (44. +0:07 p) és Cador Rida (55. +0:07 p) is lőtávolban van kontinentális klubunkból (Kenyeres Ábel a 63. helyen érkezett 7:11 perc hátránnyal), az összetett szempontjából pedig a mai hegyi szakasz és a holnapi hegyi időfutam a legfontosabb.

A Bellotto Cycling Team tagjainak eredményei: 40. Molnár István +0:07 p, 41. Fejes Gábor +0:07 p, 57. Kónya Tamás +0:50 p, 61. Csicsáky Tamás +5:11 p, 66. Hajdú Zsolt +11:34 p, 70. Nagy Zoltán +11:34 p, 76. Kapás Antal Levente +19:21 perc hátrány.

Az összetett szempontjából minden bizonnyal a mai, 2. szakasz dönt majd elsősorban, ami 180 kilométer után Hargitafürdőn végződik hegyi befutóval, 1200 méteren. Az utolsó nap dupla szakasz nehezíti a kerékpárosok életét: Egy délelőtti 7 km-es hegyi időfutam Hargitafürdőre. délután pedig egy 126 km-es városi száguldás Csíkszereda utcáin.

Székely Körverseny 1. szakasz eredménye:

1. BUTS Vitaliy KLS 4h11’39” 4
2. STEVIC Ivan TCT 2
3. DEMOITIE Antoine WBC 1
4. NECHITA Andrei 0
5. AGARKOV Yuriy ISD 0
6. STASSEN Julien WBC 0
7. VASILYEV Maksym ISD 0
8. MAZZI Alessandro UNA 0
9. TANOVITCHI Nicolai TCT 0
10. GILHAM Kit 0

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo