fbpx

Ellopták a Salgótarjáni HKE mikrobuszát

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület egyedi festésű, zöld – fehér – kék színű mikrobusza a Beszterce-lakótelepen, a Medves körúton parkolt az elmúlt napokban. Az egyesület titkára szombaton este 22 órakor még „jó éjszakát” köszönt a járműnek, vasárnap éjjel 2 órakor viszont már biztosan nem látták a környéken – derült ki az utólagos adatgyűjtés során.

SHKE_1

Az egyesület idős, Fiat Ducato típusú mikrobusza már csereérett volt a kerékpárosoknál, ám a megyén belüli eseményekre való utazásoknál és a helyi sportesemények megrendezésénél még nagy szükség lenne a gépjárműre. Az egyesület anyagi lehetőségei jelen pillanatban nem engedik meg, hogy új járművet vásároljanak.

Az egyesület vezetői úgy gondolják két verzió lehetséges. Az egyik, hogy az elkövetők csak „szórakozni” szerettek volna kicsit és valahol a város környékén rátalálnak majd a buszra. A másik, hogy alkatrésznek szemelte ki magának valaki a 9 fős mikrobuszt, akkor viszont már biztosan egy garázsban vagy ponyva alatt elrejtve parkol. Egyedi és feltűnő festése miatt eladni (szinte) lehetetlen.

SHKE_2

Az egyesület tagjai az előbbi verzió reményében vasárnap a városi cirkáláson kívül átnéztek a környéken több olyan erdei utat is, melyen lehetséges gépjárművel közlekedni, de nem akadtak a mikrobusz nyomára. Sajnos azonban az utóbbi variációra több jel is utal. A járműbe való bejutás után rá kellett jönni, hogy (a hideg időjárás miatt) az akkumlátorsaru nincs a helyén, a beindítással való művészkedés csak ez után következhetett, és ha már sikerült, akkor is csak pár liter üzemanyag lötykölődött a tankban – szórakozás céljából túl sok bajlódásnak tűnik…

A Salgótarjáni HKE vezetői kérik a kerékpáros társadalmat és minden kedves olvasót, hogy figyeljék a járművet és ha meglátják valahol, hívják a rendőrséget! A segítséget előre is köszöni az egyesület vezetősége.

——————————————————

Update: Darabokban találták meg a Salgótarjáni HKE mikrobuszát

Ahogyan beszámoltunk róla, szombatról vasárnapra virradóra, este 10 és hajnali 2 óra között „kötötték el” a Salgótarjáni HKE mikrobuszát a nógrádi megyeszékhelyről, a Beszterce-lakótelepről. A történtek után helyi szinten és országosan is sokan tudomást szereztek az ügyről, amivel kapcsolatban a nyomozás szerdán, a délelőtti órákban gyorsult fel igazán.

Ennyi maradt a mikrobuszból

Ennyi maradt a mikrobuszból

Az egyesület vezetői egy Füleki úti üzlet ipari kamerájának archivált felvételei között pillantották meg gépjárművüket, mely egy ugyanolyan típusú, bordó színű mikrobuszt követett vasárnap 0 óra 40 perc tájékán. Az információ bejelentése után a rendőrség rövid időn belül talált olyan videofelvételt a városi térfigyelő rendszerben, mely alapján sikerült leszűkíteni az elkövetők körét, innentől kezdve pedig már forró nyomon indulhattak a gépjármű után.

SHKE_4

Az információk alapján Mátramindszent településre vonult ki a rendőrség a kora délutáni órákban, ahol a házkutatás során megállapítást nyert, hogy az említett járművön lévő alkatrészek közül már több is ki lett cserélve az ellopott kerékpáros buszról származókra. A rendőrség a helyszínen talált további alkatrészeket lefoglalta – ezek azonban még csak csekély hányadát jelentették a mikrobusznak. A rendőrök az információgyűjtés során egy részről eljutottak több színesfém-átvevő helyhez, ahol a motor, az alváz, a váltó és a futómű került értékesítésre az elkövetők által – a vasárnap éjjeli lopás után már a hétfő délelőtti órákban. Másik részről sikerült felderíteni a szétszerelés színhelyét is. A „maradékot” felgyújtották, a kiégett roncsot a Kazár és Salgótarján (Forgách-telep) között található Bélatelep közelében elrejtve, az útról nem látható helyen találták meg. A rendelkezésre álló adatok alapján a lopás bűncselekmény elkövetésével egy 21 éves kazincbarcikai férfi és 19 éves kecskeméti lakos társa gyanúsítható, akiknek tartózkodási helye jelenleg ismeretlen, a rendőrség elrendelte körözésüket.

A rendőrség által lefoglalt alkatrészek

A rendőrség által lefoglalt alkatrészek

A mikrobusz jelentős szerepet játszott mind a versenyekre való eljutásban, mind a megyeszékhelyi kerékpáros események lebonyolításában. Az egyesület pénzügyi helyzete jelenleg nem engedi meg, hogy új mikrobuszt vásároljanak, a vezetés jelenleg keresi a megoldást a gépjármű pótlására, melyhez bármilyen segítséget, ötletet szívesen fogadnak.

Forrás: SHKE sajtóközlemény, Kéri István

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo