fbpx

Együtt tekerhettek és megkérdezheted Andrea Tafitól, mi kell a Párizs-Roubaix-sikerhez…

Ritkán üdvözölhetünk Magyarországon olyan bringás sztárt, mint az olasz Andrea Tafi, akivel a Mapei és a Teker egyesület vendégeként a júniusi Tour de Zalakaros résztvevői is találkozhatnak majd, mi több, együtt tekerhetnek a zalai dombokon!

Museeuw

Tafi, Museeuw és Bortolami

Andrea Tafiról a legtöbb kerékpársport-rajongónak talán még mindig az 1996-os Párizs-Roubaix kerékpárverseny jut eszébe, amikor a több mint 250 kilométeres kockaköves klasszikuson az olasz Mapei csapatából négyen faképnél hagyták a mezőnyt. A korábbi győztes, Franco Ballerini defektet kapott, de végül hárman, a belga Johan Museeuw, Tafi és honfitársa, Gianluca Bortolami együtt értek célba, a befutó képe azóta bevésődött a kerékpársport történelemkönyvébe.

Tafi 1999-ben olasz bajnoki trikóban egy magányos szökés végén megnyerte szeretett versenyét, a Roubaix-ból hazavitt kockakő azóta is a legértékesebb trófea a gyűjteményében. A kerékpársport „monumentumai” közül 1996-ban a Giro di Lombardia-n is sikerült győznie, 2002-ben pedig a Flandriai Körversenyen – előbbi az olaszok, utóbbi a belgák legfontosabb klasszikus egynaposai közé tartozik.

Az 50 éves olasz bringás másfél évtizedes profi pályafutása során 8 profi győzelmet szerzett, közben 10 háromhetes körversenyen és 43 klasszikus egynaposon versenyzett. Napjainkban a Tour de Zalakaroshoz is hasonló „granfondo”, azaz tömegrajtos amatőr kerékpáros maratonokat népszerűsíti, valamint a kerékpáros sport turizmusban is érdekelt. Az idén 10 éves Mapei Tour de Zalakaros rendezvényeinek keretein belül a magyar kerékpársport rajongókkal is szívesen találkozik majd és részt vesz a közös programokon!

Nem csak egy kézfogásra találkozhat a Tafival az, aki június 17-18-án Zalakarosra látogat, hanem együtt is tekerhet a sztárral, hiszen az olasz kerekes a szombati bemelegítés után a vasárnapi versenyen is elindul. Hogy a távok közül a 127 km-es Campagnolo Zalakaros maratont vagy 60 km-es Zobori ÉlményPark Teljesítménytúrát választja-e, az legyen meglepetés. Ha családdal jön, akár a 33 km-es Karos Spa Kis-Balaton Családi túrán is felbukkanhat. Kiknek sikerül lehagynia az egykori versenyzőt? Júniusban kiderül.

További információk: www.tourdezalakaros.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo