fbpx

Egy defekt döntötte el a cyclocross világbajnokságot

Rendkívül technikás, nehéz pálya várta ma a Luxemburgban rendezett cyclocross világbajnokságon a felnőtt férfiakat, ami teljesen más arcát mutatta, mint tegnap a junior futamon.

Van Aert-nek sikerült

Van Aert-nek sikerült

Tegnap a juniorok fiúknak még az ónos eső áztatta terepen a jéggel kellett megküzdeni, délután a nők a sárban vívtak emlékezetes csatát, a belga Sanne Cant legyőzte a sokszoros bajnok Marianne Vos-t. Ma a lucskos sár határozta meg a nyomvonalat, és a holland Mathieu Van Der Poel már a verseny elejétől hatalmas tempót diktált. Sajnos ez megpecsételte a vb-n induló magyar bajnok, Búr Zsolt sorsát is, innentől kezdve gyakorlatilag lehetetlen küldetés volt számára, hogy körön belül maradjon a célig. A Vaan der Poel-ék nagyjából 7 és fél perces köröket mentek és az egy óra végére – ahogy az várható volt – nagyon széthúzódott a mezőny, még a 10. helyezett is 4 és fél percet kapott…

Van Der Poel joggal volt elkeseredett

Van Der Poel joggal volt elkeseredett

Két kör után már látszott, hogy a szivárvány-színű trikó sorsa Van der Poel és a címvédő Wout Van Aert között dőlhet el. A holland volt meggyőzőbb, a belga végig “kapaszkodott”. A hatodik körben jött el a verseny kulcsmomentuma, amikor a holland defektet kapott, ráadásul szerencsétlen helyen, majdnem egy kört kellett mennie a depóig. Bármennyire is csodálatosan kezelte lapos gumival a kerékpárt a cseréig, a több mint 40 másodperces hátrány eldöntötte a vb-címet. Az immár kétszeres világbajnok Van Aert így nyilatkozott sikeréről:

cx5

Nem hittük volna, se én, se mások egy héttel ezelőtt, hogy megvédem a vb címem egy sérülés után, de próbáltam mindent beleadni a felkészülésbe és itt is teljes gázzal nyomtam le az egy órát. A 2. körre találtam meg a ritmust, sikerült felérni az élre. Szerencsém volt Van der Poel defektjével, de természetesen nem várhattam meg, nyomtam tovább tiszta erővel. A defekt benne van a crossban, nekem is volt, csak közel a depóhoz, így nem veszítettem vele sokat. Ez a verseny része, ilyen a cross.

Végeredmény:

1 Wout Van Aert (Belgium) 1:02:08
2 Mathieu van der Poel (Netherlands) 0:00:44
3 Kevin Pauwels (Belgium) 0:02:08
4 Lars van der Haar (Netherlands) 0:02:51
5 Corne van Kessel (Netherlands) 0:03:08
6 Laurens Sweek (Belgium) 0:03:28
7 Michael Boros (Czech Republic) 0:03:46
8 Gianni Vermeersch (Belgium) 0:04:01
9 Simon Zahner (Swizerland) 0:04:08
10 Sascha Weber (Germany) 0:04:28

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo