fbpx

eBIKE.hu Kupa – Palóc Cross Príbeli István Emlékverseny

Ideális cross-időben, egy ideális pálya várta a Supercross sorozat résztvevőit Balassagyarmaton az ötödik sorozat ötödik futamán vasárnap.

Az előrejelzések esőt ígérek, amely azonban csak este érkezett meg, így egy tökéletes talajú, változó burkolatú pályán tekerhettek a versenyzők. A dirt pályából kialakított új szekció osztatlan sikert aratott, a pálya maga pedig sokak szerint az idei legjobb pálya címet is megérdemli.

pc_1rajt1

A 11 órás futamon a rajt után rögtön egy kis összeakadás okozott egy kisebb tömegbukást az első 30 méteren, azonban szerencsére mindenki folytatni tudta a versenyt. Az első kör végén Vas Balázs (Merida Maraton Team CST), Fetter Erik (PCCC) és Henrich Stuhl (BikePro Banska Bystrica) diktáltak a többieknél nagyobb tempót, majd az utóbbi kettő gyorsított, s végül sprintbefutón döntötték el a futam sorsát, melyből a pilisi versenyző került ki győztesen, megnyerve ezzel az U17-es kategóriát, míg a szlovák versenyző a Master 3-as kategória győzelmével vigasztalódhatott.

U15-ben Varga Dániel (SHKE) magabiztosan szerezte meg a győzelmet Kovács Krisztián (Decathlon Mátéhegyi Bike Team Borsodnádasd) és a hazai versenyző Petrovics Patrik (Vitalitás SE KROSS) előtt.

 

pc_1rajt2

Az U17-es lányoknál Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST) nem hagyott kétséget a győzelme felől. A legnépesebb Hobby mezőny élén végül Gyevát Ferenc (KTM Test Team Gödöllő) ünnepelhetett, a sorozatban immár másodszor.

 

pc_2rajt1

A 11.45-kor rajtoló futamot az U19-es szlovák fiatalok uralták, a többiektől magukat nem zavartatva. A célba végül Kristian Zimany érkezett Jan Gajdosík előtt (mindkettő CK Zdiar Nad Hronom).

 

pc_2rajt2

Érdekes verseny alakulhatott volna ki, ha a hazai legjobbak nem épp edzőtáboroznak ezen a hétvégén. A futam harmadik helyén Kovács István érkezett a Master 2 kategória győzteseként, mögötte Specziár Viktor (Balaton Team) és Klein Tamás (Footstrong SE) osztották le ezúttal a kategória dobogós helyeit.

pc_2rajt5

A hölgyeknél a hazai pályán versenyző Dósa Eszter (Vitalitás SE KROSS) a futam elejétől folyamatosan növelte előnyét az összetett éllovas Orosz Anitával (Trek SE) szemben és végül 2 perc előnnyel gurult át a célvonalon. A 3.helyen Kanti Dorottya (Körös-Bike) érkezett, akit körhátrányba “kényszerítettek” a kivételesen gyors szlovák fiúk.

pc_elit1

Az elit futamban Stefan Gajdosík (BikePro Banska Bystrica) “kezdett be”, majd Fejes Gábor (Team Bátorfi Agria KTK) és Cleppe Wouter (Ram Alpinbike)  kezdett el távolodni a 2. kör tájékán a többiektől. A 4. körig fej-fej mellett haladtak, amikor Cleppe a lekörözések ellenére is tartani tudta a tempóját, míg Gábor kicsit belassult, így ismét a belga ünnepelhetett 22 másodperc előnnyel a célban.

pc_elit3

A harmadik helyen sokáig Buruczki Szilárd (Merida Maraton Team CST) haladt, akiről lassan leszakadt Búr Zsolt (Alpinbike Team Endura High5 Giant) húzta maga után az erősen kezdő Gajdosíkot, végül a szlovák versenyző az utolsó 2 körben felért Buruczkira, és lesprintelte a 3. helyért zajló csatában.

pc_elit4

Az U23-as versenyben Rózsa Balázs (Utensilnord Continental Pro Cycling Team) fokozatosan növelte előnyét egészen a 7 körig, amikor a homokágy utáni akadályon lefordult a szingója. Mivel azonban a versenyen 2 irányú depó volt, nem vesztett túl sok időt a depóba való eljutással és a kerékcserével, s ha minimális 11 másodperces előnnyel is, de megnyerte a kategóriát Kriván András (Team Econix) előtt.  Master 1-ben az ezúttal “csendesebb” futamot futó Szabó András Balázs (Peloton SE) érkezett az első helyen másfél perccel megelőzve Cser Gábort (PCCC), harmadiknak pedig Szalma Csaba (Trek SE) futott be.

pc_dobogo

A résztvevőket 4 magasnyomású mosó szolgálta ki a Kőbányai Bike Park felajánlásának köszönhetően. Ezen kívül a verseny közben a depónál is tisztíthatták kerékpárjaikat az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók segítségével. A verseny után pedig a már jól megérdemelt pizzával tölthették vissza a szénhidrátraktáraikat.

A díjazottak az eBIKE.hu Kerékpár Webshop valamint Jagyutt Péter cukrászmester által felajánlott díjakat vehették át. A Bellotto által felajánlott mezeket az Elit férfi és női összetettben továbbra is Wouter Cleppe valamint Orosz Anita ölthette magára, a Master 1-es kategóriában azonban Szabó András Balázs visszavette Cser Gábortól a vezetést.

Eredmények: supercross15_bgyarmat5

A sorozat következő állomására december 14-én kerül sor Kecskeméten, ahol a versenyzők egy új nyomvonalon mérhetik össze tudásukat.

Fotók: Máhr Attila, Fehér Csaba

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo