fbpx

Dovák Krisztián ismét Fehérkő-lápa bajnoka!

Csaknem száz versenyző részvételével került megrendezésre szeptember 7-én, Miskolcon a 4. FEHÉRKŐ-LÁPA HILLCLIMB Hegyikerékpáros Nyílt Időfutam és Terepfutóverseny.

A kellemes napsütéses nyárvégi időjárásban elsőként a terepfutók rajtoltak, hogy megbirkózzanak a Bánya-bükk lábától a Fehérkőlápai Turistaházig vezető, több mint hat kilométeres útszakasszal.

feherko_002

Elsőként a Miskolci Honvéd SE junior versenyzője, Büki Ádám ért a célba 31:03 perc alatt, aki ezzel az eredményével nem csak korcsoportjának első helyét szerezte meg, hanem az abszolút legjobb időt is teljesítette, így méltán emelhette magasba a dobogón a 4. FEHÉRKŐ-LÁPA HILLCLIMB kupát is. Az már csak hab volt a tortán, hogy Büki Ádám elindult a hegyikerékpáros időfutam versenyen is, ahol korcsoportjában mindössze egy perc választotta el őt a dobogós helyezéstől.

Az abszolút második helyen Tóth Sándor (31:26) harmadikként Sebestyén Gábor (31:39) ért a célba, így ők ezzel az eredménnyel a felnőtt férfi korcsoport első és második helyét szerezték meg, mellettük harmadikként Sivák László (31:59) a Nike Futóklub Miskolc versenyzője állhatott fel a dobogóra. A hölgyek versenyét Juhász Eleonóra (39:51) nyerte, mögötte Dr. Juhász Rozalinda (41:44), majd Béres Anikó (42:57) a Team3K versenyzője ért a célba.

A hegyikerékpárosok mezőnyében ismét borsodi rangadó alakult ki, hiszen a miskolci Freeriderz SC, a kazincbarcikai Team3K és az Ózdi KE versenyzői szép számmal képviseltették magukat a versenyen.

A verseny klasszikus, hét kilométeres útvonalán Lórencz Péter az Ózdi KE versenyzője érte el ismét az abszolút legjobb időt (24:26), másodikként a kazincbarcikai Balázs Attila a Team 3K (25:00) versenyzője, majd harmadikként Urr Szabolcs (25:10) került az abszolút listára.

feherko_0003

A nők versenyét a miskolci Heinik Tünde (32:01) nyerte a Freeriderz-es Nagy Anna (34:30) és Renner Mónika (34:46) az ASE Kerékpár Albertirsa versenyzője előtt.

A Piros útvonalon, azaz a rövidebb, de technikásabb versenypályán óriási küzdelem volt várható, hiszen ismét neveztek a korábbi évek bajnokai: Dovák Krisztián és Fábián Norbert is. A célban várakozó szurkolók és versenyzők nem unatkozhattak, hiszen a befutó rendkívül izgalmasra sikeredett: sorban születtek a jobbnál jobb eredmények, rendre dőltek a korcsoportos legjobb idők.

A felnőtt férfi elite mezőny legjobbja Fábián Norbert, a Decathlon Mátéhegyi Bike Team versenyzője lett (22:21), Hacsi Ákos, Team 3K (23:39) , és Molnár Balázs, HBSE (25:32) előtt.

A harminc év feletti férfiak nyílt csoportjának versenyét Dovák Krisztián, a Trek SE versenyzője nyerte új 20:38-as pályacsúccsal, második Medgyes Gábor (22:55) Bike Zone Gödöllő , harmadikként Pál Géza (27:14) Bringabanda SC versenyzője ért a célba.

A korábbi Fehérkő-Lápa Hillclimb bajnokok csatáját és a 4. FLHC kupát idén Dovák Krisztián nyerte, és így a verseny főtámogatója – A Volvo Autó Hungária Kft.– jóvoltából a terepfutás kupagyőztesével együtt egy hétig használhatnak egy-egy vadonatúj Volvo V40 Cross Countryt személygépkocsit.

További eredmények

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo