fbpx

ATom blog: Daily Bread – A kedvenc haszonkerékpár márkám

Van az úgy, hogy minden klappol. Nem lehet belekötni. Ha nő lenne, azt mondanám, hogy szerelem első látásra.

Szerintem így néz ki az ideális városi, munkába járós, kerékpárral ügyintézős, ideális haszonkerékpár. Minden porcikája tökéletes. Acél váz, bowdenes tárcsafék, egy sebesség, reflex csíkos külső gumi, fullos sárvédő, és ami a legfontosabb: SEMMI egyéb faxni.

Daily-Bread-5881

Az igazán jó gép nem attól lesz jó, hogy hetvenféle funkciója van – ami mellesleg mindegyik elromolhat, ezáltal potenciális hibaforrás – és valagnyi kiegészítővel van telepakolva minden porcikája. Attól lesz jó a gép, hogy funkcionálisan csak azt tudja, amire a leginkább, és leggyakrabban szükség van, de azt a feladatot űber-megbízhatóan, akár éveken keresztül képes ellátni meghibásodás nélkül. A sok egyéb szir-szar, csak fölösleges sallang.

Daily-Bread-5884

Etalon stucni acélból. 1+1 csavaros rögzítés, a váz csöveivel harmonizáló átmérő, és természetesen színre fújt. Még a távtartó gyűrű is.

A városban az esetek 98%-ban egyetlen fokozat bőven elég. A kerék azért legyen tárcsás, hogy a felni kopással se kelljen foglalkozni. Felhívnám a figyelmet az elegáns papucsokra, és a lopásgátlós kerék tengelyrögzítésre. A láncfeszesség problematikáját ez excenteres középrész orvosolja.

Daily-Bread-5883

Imádom ezt a kormányformát. A fékkar felső fogását nagyjából el lehet felejteni, de az összes többi fogási pozíció kárpótol mindenért.

Szerző és fotók: Ardó Tamás

További kerékpáros szakcikkekért kattints ide!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo