fbpx

Dina Márton és Fetter Erik az Androni-Giocattoli Teamben indulnak a 2020-as Giro d’Italián?

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi üléseinek jegyzőkönyveinek olvasása közben egy érdekes információra bukkantunk, mely szerint a Magyarországról rajtoló 2020-as Giro d’Italián két magyar versenyző, név szerint Dina Márton és Fetter Erik, is ott lehet az Androni-Giocattoli Team színeiben.

Az MKSZ elnökségi üléseinek jegyzőkönyvei bárki számára elérhetőek a bringasport.hu-n, bár valószínűleg a honlap ezen részét nem túl sokan olvassák, mert a címben szereplő információ már egy hónapos, de még nem járta körbe az országot. Viszont úgy látszik, hogy érdemes olvasni ezeket a többnyire csak a szakmát érdeklő jegyzőkönyveket, mert fontos információkat is megtudhatunk.

A jegyzőkönyv szerint az Androni-Giocattoli Team pro-kontitentális csapat és a Kométa Cycling Team kontinentális csapat Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosnak egy ajánlatot tettek, mely azt tartalmazza, hogy Dina Mártont és Fetter Eriket az Androni leigazolná és elindítaná a 2020-as Giro d’Italián, ha a csapat szabad kártyát kap a szervezőktől. A Kométa Cycling Teambe pedig két másik magyar versenyző kerülne az említett két versenyző helyére, akik kontinentális szinten tudnának versenyezni.

A képen olvasható a teljes ajánlat, az elnökség válasza pedig az október elsejei jegyzőkönyvben található, amiben az szerepel, hogy a maximumot szeretnék kihozni az ajánlatból és hosszútávon gondolkoznak.

Több dologra derült fény az ajánlat kapcsán, valószínűleg a Kométa Cycling Team jövőre nem fog indulni a Giro d’Italián, viszont az Androni-Giocattoli Team mindenképpen szeretne. Ezenkívül olyan érzése van az embernek, hogy Magyarország és az MKSZ képes befolyásolni, hogy ki kapjon szabad kártyát a Giróra.
Az ajánlat viszont mindenképpen bizakodásra ad okot, remélhetőleg lesznek magyar versenyzők 2020-ban az Olasz Körversenyen!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo