fbpx

Dér Zsolt ismét versenyképes súlyos balesete után

Dér Zsolt, aki áprilisban szenvedett súlyos sérülést, az Utensilnord színeiben már meghatározó szerepet vállalt a hétvégi országos bajnokságon. Zsolttól Ibrányban megtudhattuk, hogy – bár még mindig érez fájdalmat a térdében – ez egyre kevésbé befolyásolja teljesítményét a versenyeken.

Dér Zsolt (balról) az ob-n (Fotó: Juhász Gábor)

Dér Zsolt (balról) az ob-n (Fotó: Juhász Gábor)

Az Utensilnord bringásának állapotáról az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ közleményében olvashatunk bővebben:

Áprilisban szenvedett súlyos sérülést, de felépülése olyannyira jól halad, hogy Dér Zsolt ismét versenyezhet. Bár az országúti kerékpáros térdkalácsa több darabra tört, nem mozdult el a helyéről, így a rehabilitáció fontos állomásait betartva ismét teljes értékű munkát végezhet.

Az Utensilnord versenyzője a marokkói körverseny második napján szenvedett balesetet áprilisban. Dér Zsolt térdkalácsa három részre tört, még a helyszínen begipszelték, de alapos kivizsgálása és ellátása már Magyarországon, az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központban történt. A szabadkai sportolónak akkor négy hétig rögzítőkötést, Sensolite fényterápiás kezelést, majd gyógytornát írtak elő a szakemberek. Állapota viszont olyan jó ütemben javul, hogy ismét visszatérhetett a versenyzéshez.

Felépülésem gyorsabban halad, mint ahogy azt gondoltam. Szerencsére jó kezekbe kerültem a sérülésemet követően, ezúton szeretném megköszönni Dr.Knoll Zsoltnak és az EmineoEgészségügyi és Baleseti Központnak a segítséget és a kezeléseket. Ha egyszerű, gipszes rögzítést kapok, kb. egy hónappal lennék elmaradva a mostani állapotomhoz képest – mondta Dér Zsolt.

A térdrögzítővel és a Sensolite terápiával hamar elkezdhettem a gyakorlatokat, nyújtást, feszítést, hajlítást, amennyit a térdem engedett fokozatosan. A versenyzést a Pelso Kupán kezdtem újra. A 200km nem volt egyszerű, mivel a tekerések, amelyeket addig végeztem, inkább voltak rehabilitációs átmozgatások, mint edzésmunka. Ezt követően a nehéz és gyors Szlovák Körön indultam, amelyen öt nap alatt 830 kilométert teljesítettem. Fájt a térdem, a verseny közben és utána is, és tovább nehezítette a helyzetem a kondícióvesztés. Ez azonban egyáltalán nem meglepő, hiszen még csak két hónap telt el a baleset óta. A Szerb-körversenyen már egyszerűbb volt a helyzetem, az állapotom egyre jobb. Tudom azonban, hogy még sok munka vár rám és türelmesnek kell lennem, amíg visszanyerem a korábbi felkészültségi szintem.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo