fbpx

Cyclocross központ lett Veszprémből: rekordlétszám a dunántúli versenyen!

Rekordlétszámmal és szinte a teljes hazai elit mezőnnyel rendezték meg a dunántúli megyeszékhelyen a negyedik LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross versenyt. A Búr Zsolt győzelmével véget érő veszprémi futam egyaránt a SuperCross és a Cyclocross Magyar Kupafutam második futama volt.
Veszprem_promo-0607
A másfél napos verseny első délutánja a létszámot tekintve még szolidan zajlott, az újdonságnak számító csapatverseny 8 együttes részvételével zajlott. A 9 körös versenyt egy román különítményt színesítette és közel hat perces előnnyel nyerte meg. Levezésként pedig Gajdos Tamás beszélgetett Benkó Barbarával és Vinczeffy Zsolttal a cyclocross szakágról és úgy általában a kerékpársport szakmai kérdéseiről.
Tóth András (főszervező), Vinczeffy Zsolt és Benkó Barbara (olimpikon kerékpárversenyzők) Gajdos Tamás (műsorvezetö)

Tóth András (főszervező), Vinczeffy Zsolt és Benkó Barbara (olimpikon kerékpárversenyzők) Gajdos Tamás (műsorvezetö)

A szervezők hangzatos ígéretekkel hirdették a versenyt, amit hiánytalanul be is tartottak: gyors és erőt igénylő pálya, értékes díjazás és gondos szervezés. A nyomvonalat kimondottan a magyar cross-mezőnynek tervezték, a legjobbaktól szinte végig, pihenő nélkül maximális erőbedobást igényelt pár technikásabb szakasszal, homokággyal, felfutással, melyek még az abszolút kezdőket, vagy a hobbiból versenyzőket sem riaszthatták el. A pályán mindenki megtalálhatta a saját tempóját – akár a többiek “zavarása” nélkül is.

Homokágy - gyerekek

Homokágy – gyerekek

A szombaton megkezdődött román dominancia vasárnap is folytatódott, U19-ben és Master 1-ben is a keleti szomszédunkból érkeztek a dobogó felső fokára. A 3050 méteres pálya egy körének megtételéhez alig több mint 6 percre volt szüksége az elit győztes Búr Zsoltnak, aki nagy előnnyel utasított mindenkit maga mögé, amiben az is közrejátszott, hogy ő volt az, aki gyakorlatilag hiba nélkül futotta köreit.

Homokágy - az elit futam, elöl Pelikán János

Homokágy – az elit futam, elöl Pelikán János

Az idei szezonban főleg külföldi versenyeket terveztem, a veszprémire csak azért jöttem el, mert tudtam, hogy jó a szervezés. Örülök a jó versenyzésnek, hiszen egy kivétellel a hazai mezőny teljes krémje jelen volt. A pálya lendületes, ritmusos és kifejezetten gyors volt, nekem 28 km/h feletti lett az átlagom – foglalta össze Búr a futamot.

Búr Zsolt

Búr Zsolt

Az idén útjára indított SuperCross Mini kategóriák úgy tűnik beváltották a hozzá fűzött reményeket, 31 kisgyerek indult az U11 és U13-as kategóriákban. Fontos lépése ez a sorozat rendezőinek, hiszen az utánpótlás elengedhetetlen a szakág fejlődése szempontjából.

Mountain bike-kal is indulhattak a szakággal ismerkedők

Mountain bike-kal is indulhattak a szakággal ismerkedők

Az idei évben több újítást hoztunk a versenybe, mint például a csapatversenyt és a szakmai beszélgetést, amit láthatóan örömmel fogadtak a résztvevők – egyúttal kétnaposra fejlesztettük a rendezvényt. A versenyben rengeteg munkánk van, aminek a visszaigazolása a versenyzők elégedettsége nyugtáz, hogy megérte – mondta Tóth András a verseny főszervezője.
*
Az elit kategóriák leggyorsabbjai:
Férfiak:
1. Búr Zsolt – Pavé Bike – 57:24
2. Pelikán János – Utensilnord Continental Cycling Team – 58:31
3. Buruczki Szilárd – Cube Csömör – 1:00:37
Nők:
1. Cseh Veronika – Alpinbike Team Endura Giant High5 – 48:38
2. Tache Marike – KTC SE – 1 kör hátrány
3. Götl-Zelenij Linda – 1 kör hátrány
*
Teljes eredménylista: 2015_veszprem_cyclocross
Fotók: LeBidon.net

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo