fbpx

Cube Access WLS GTC Pro kerékpárteszt: csajos monti versenyzésre, sportolásra

Sportolni, versenyezni, vagy csak jókat kikapcsolódni változatos terepen… A Cube Access WLS GTC Pro ilyenekkel kecsegteti a bringásokat, pontosabban a bringás lányokat!

Egy női monti, ami mosolyt csal az arcra

Egy női monti, ami mosolyt csal az arcra

Ha olyan országútim lenne, mint a már letesztelt CUBE Axial WLS, biztosan egy ilyen montit szeretnék mellé! Pláne ha közelebbről megnézzük és kiderül, hogy azon kívül, hogy felvehetjük hozzá kedvenc türkizkék felsőnk, szinte felső kategóriájú bringát ajánlanak nekünk, karbon vázzal, drága alkatrészekkel! És aminek legjobban örülhetünk, hogy az ára is kibírható, ha belátjuk, mi mindenre használhatjuk, akár még maraton versenyzőként is!

Cube Access WLS GTC Pro kerékpárteszt

Cube Access WLS GTC Pro kerékpárteszt

Az alumínium vázas női országúti Cube tesztjében már írtunk a németes tervezésről, ez a 29-es monti sem cáfol rá a megszokott minőségre és a friss, fiatalos, élénk designra. Igaz, hogy a karbon váz alapszíne itt szürke, de a merész türkizkék-zöld díszítések és a fehér alkatrészek igenis nőiessé teszik, sőt, szerintem előnyösebbek is ezek a színek, mint a fantáziátlan rózsaszín vagy lila virágminták… Ezek a karbon bringák nagyon kívánatosak, érdemes megnézni a női csúcsmodellt, a GTC SL-t is, ami már teljesen türkiz vázzal kapható!

Woman Like Series

Woman Like Series

A Cube női mountain bike választéka párját ritkítja, egyre szimpatikusabb a márka, az országútik mellett 12-féle bringát választhatunk terepre. Maratonozós merevfarút, all mountain fullyt, a Stinget, vagy egyszerűbb, túrázós kerékpárt is. Kevés márkát ismerek, ahol karbon női montikat is gyártanak, a Cube tervezőinek ezért puszi jár, hiszen nekünk nőknek nagyon is fontos, mennyire könnyű egy bringa. A GTC karbon vázakat a katalógus szerint a kényelmesre, komfortosra fejlesztették, ami később be is bizonyosodott.

láncvilla rugalmasságot biztosító hajlítással

láncvilla rugalmasságot biztosító hajlítással

Ha tetszik egy bringa és mellé lépek, a második teendőm, hogy megemelem, hiszen egy nehéz montit nehéz tekerni felfelé. A karbon váznak köszönhetően ez a Cube valóban nem nehéz, pedig nagykerekű, azaz 29”-es. Amióta próbáltam 27,5”-es montit és ismerős lányok kérdeznek a 29”-esekről inkább a kisebb kereket javaslom magasságtól függően, pont azért, mert a 29”-esek valamivel nehezebbek. A Cube Access WLS GTC Pro súlya viszont bőven elbírható és a nagy kerék azért plusz biztonságérzetet ad.

A Cube-ra jellemző 12 mm-es cserélhető tengelyfoglalat a váltótartó füllel egy darabból

A Cube-ra jellemző 12 mm-es cserélhető tengelyfoglalat a váltótartó füllel egy darabból

Nehéz kérdés szerintem is a kerékméret, annyi szuper bringa van, hogy győzzünk kiigazodni… Az én magasságomhoz (176 cm) már ajánlják a 29”-est és jól is érzem magam rajta, de a 27,5”-es is tetszik a fordulékonysága miatt. A Cube okosan kitalálta az Access méreteit, mert az alacsonyabbaknak 27,5”-es kerekűt ajánl ebből a modellből 13,5”-es és 16”-es vázmérettel, a magasabb lányoknak pedig 29”-es kerékméretet, 17”-es és 19”-es vázmérettel. És tényleg csak a méret a különbség, minden váz ugyanabból a karbonból és felszereléssel, alkatrészekkel készül.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo