fbpx

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

Váci székhelyén csapatbemutatót tartott 2011. március 19-én, szombat délután a 2007-ben alakult LTV Merida Racing hegyikerékpáros gárda. Az idei keretet a szingapúri ifi olimpikon Kéri Zsófia mellett Béla Attila, Meggyesi Gergő és Gulyás Ádám alkotja; a csapatvezetésben az alapító Lukács Balázs mellett Víg Ákos vesz részt, a szakmai munkáért továbbra is Benkó László felel.

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

Az LTV Merida Racing 2011-es versenynaptárában mintegy 20 esemény szerepel, első versenyük néhányuknak országúton a vasárnapi tihanyi szezonnyitó; a csapat először hegyikerékpár-viadalon, teljes létszámban az április 17-ei szlovákgyarmati Magyar Kupafutamon áll rajthoz. A megújult, fiatalokból álló csapat négy versenyzővel fogja járni a főképp magyarországi és környékbeli országok versenypályáit; az olimpiai krossz és maraton szakág viadalait, világkupákat.

A csapatnak 2011-ben, az alakuláskor az együttes gerincét adó versenyzők közül már egyik sem tagja. Benkó Barbara Németországban folytatja karrierjét, Lukács Bálint befejezte aktív kerékpáros pályafutását. A 2010-ben súlyos balesete miatt kihagyni kényszerülő – azóta szerencsésen felépülő – Kis Dánielt sem láthatja a közönség idén a versenypályán. A most U23-as – junior bajnoki ezüstérmes – Kéri Zsófia, a Szingapúri, I. Nyári Ifjúsági Olimpia női olimpikonja a társaság egyetlen hölgy tagja.

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

A csapatot erősíti a 2009-től LTV-s arculatban versenyező, szintén U23-as, korábban Magyar Kupa-győztes – katonai pályára, hadmérnöknek készülő – Béla Attila; a PCCC-ben nevelkedett, juniorként világkupa-tervekkel átigazoló, korosztályos bajnoki bronzérmes, világkupán 17. helyezett Meggyesi Gergő; illetve a másik friss igazolású, elit-korosztályú veszprémi, külföldön felnőtt 3-4. helyekkel, korábban korosztályos bajnoki címekkel bíró, 2006-ban olimpiai keretet erősítő Gulyás Ádám, aki a csapat legtapasztaltabb versenyzőjeként vág neki a szezonnak. Korábban mind a négyen korosztályos válogatottak voltak, idén Meggyesi Gergő juniorban, Béla Attila U23-ban válogatott.

A csapat vezetése is változott, Lukács Bálint távozása miatt nemcsak versenyzői, de csapatvezetői fronton is hiány keletkezett; ezt a lehetőséget Víg Ákos, a csapat régi barátja veszi át. Lukács Balázs, az egyik alapító a jövőben is a gárda mellett fog tevékenykedni, azonban idén fontos szerepet kap a hatékony és szervezett munkamegosztás. Az együttes szakmai munkáját Benkó László irányítja, aki, mint mondta, a négy versenyző négy különböző kategóriában áll rajthoz, idei cél, hogy mindannyian részt vehessenek a 2011-es világbajnokságon és kontinensviadalon.

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

Csapatbemutatót tartott az LTV Merida Racing

A csapat – mint 2008-óta minden esztendőben – Merida kerékpárokat hajt, 2010-11-es csúcsmodell Merida O.Nine Team verziókat, mellyel a spanyol José Hermida világbajnok lett 2010-ben. – A Lukács-testvérekben mindig is láttuk a konkrét elképzelést, az általuk biztosított profi hátteret és megjelenést, melyhez idén is örömmel csatlakoztunk – mondta Kovács Tamás, a Meridát forgalmazó BikeFun Hungary marketingvezetője.

Az LTV Merida Racing 2011-es főtámogatói a BikeFun Hungary Kft. mellett továbbra is a váci székhelyű Lukács és Tamás Volkswagen márkakereskedés, a Squeezy táplálék-kiegészítő, a Joe’s No-Flat’s defektmentesítő és a Diego Óbuda szőnyegkereskedés.

További információk: www.ltvracing.hu

Forrás és fotó: LTV Merida Racing sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo